• DOLAR 32.36
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2397.54
  • ...
Gıpta edilecek başarı hikayesi: Anneler kızları ile birlikte "Hafize" oldular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

TOBB Malatya Hafız Proje İmam Hatip Ortaokulu, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen "Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme" projesi kapsamında 2020-2021 eğitim-öğretim yılında faaliyetlerine başlamış ve 5 öğrenci belirlenen süreden çok daha erken hafız olmuştu.

Salgın döneminde online hafızlık eğitimi alan öğrencilerden Ayşe Berra Çetin ile Fatma Zeynep Özcan'ın anneleri Şura Çetin ile Meral Özcan, ilk olarak çocuklarına yardımcı olmak için derslerine katıldı. Daha sonra kızları ile birlikte hafızlık eğitimi alan anne Çetin ile Özcan, büyük bir başarı göstererek, kızları ile birlikte hafız oldu.

 

Ayşe Berra Çetin 6 ayda, anne Şura Çetin ise 8 ayda bitirdi. Öğrencilerden Fatma Zeynep Özcan ise 7 aylık bir sürede annesi Meral Özcan ile birlikte hafızlığını bitirdi.

Hafize anneler için okulun konferans salonunda "Hafızlık Taç Giydirme Merasimi" düzenlendi. Merasim, Kur'an Kursu Öğreticisi Hafız Mahmut Şanverdi'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, hafizeler, salavatlar eşliğinde salona girerek, hafızlık eğitimi veren hocaları Hafize Seval Doğan tarafından kendilerine hafızlık tacı giydirildi.

Merkez Yeşilyurt İlçe Müftüsü Mehmet Şirin Ayral ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, hafize annelere hediye takdim etti.

Yeşilyurt ilçe Müftüsü Mehmet Şirin Ayral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Malatya Hafız Ortaokulu Müdürü Feyzullah Acar, Kur'an Kursu Öğreticisi Hafize Seval Doğan, hafize anneler; Şura Çetin ile Meral Özcan, hafızlığın önemi, süreci ve yaşadıkları sevinci İLKHA muhabirine anlattı.

"Dünyada en güzel duygu bu olsa gerek, kızım 6 ayda, ben 8 ayda hafız oldum"

Hafize Şura Çetin ile kızı Ayşe Berra Çetin

Bu dünyada en çok hafız olmayı istediğini ve Allah-u Teâlâ'nın hafızlığı kızıyla birlikte kendilerine nasip ettiğini söyleyen Anne Hafize Şura Çetin (33), "Uykusuz geceler geçirdik, sıkıntılar çektik ancak çok şükür kızım 6 ayda, ben de 8 ayda hafız oldum. Elhamdülillah Allah-u Teala bizlere yardım etti. Günde bir sayfa ezber yapamam derken, hafızlık yapmanın bereketini fazlasıyla gördüm. Sorumluluklarla beraber Rabbimin de yardımıyla elhamdülillah çocuğumla beraber hafız oldum. Çok mutluyuz ve sevinçliyiz. Hafız olmak isteyen 'zordur, yapamayız' diye düşünmesin, isteyen herkes hafız olabilir. Ben de ilk başta öyle düşünüyordum ama hocamın yardımıyla da 8 ayda hafız oldum. Dünyada en güzel duygu bu olsa gerek. İnşallah ahirette en güzel yerde, hocamızla ve vesile olanlarla beraber oluruz." temennisinde bulundu.

"İnsan istedikten sonra Allah kolaylaştırıyor"

Hafize Meral Özcan ile kızı Fatma Zeynep Özcan

Yaklaşık 5 yıl önce hafızlığa başladığını ancak kızıyla birlikte hafız olmayı kendisine nasip olduğunu söyleyen Hafize Meral Özcan (43), "Hafızlığa 5 yıl önce başladım ancak ara girdi. Kızım Fatma Zeynep Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokuluna başlayınca onunla birlikte bitirmek nasip oldu. Çok güzel bir duygu. Hafızlık, yıllardır istediğim bir şeydi, çocuklarım büyüyünce hafızlığa başladım. Hafızlık sürecim 5 yıl sürdü ancak hiçbir gün usanmadım ve vazgeçmedim, hamdolsun Rabbim nasip etti. Kızımla birlikte hafız olmamız çok güzel bir duygu. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah. Muhakkak hafız olmak isteyen anneler var, zor ama yapılamayacak bir şey değil, insan istedikten sonra Allah kolaylaştırıyor. Hafız olmaya niyeti olan anneler varsa bence hiç beklemesinler, hemen başlasınlar. Bu şekilde çocuklarına destek olurlar." dedi.

"Hem annelerimiz hem kızlarımız çok başarılıydılar, kısa sürede hafız oldular"

Kur'an Kursu Öğreticisi Hafize Seval Doğan

Salgın sürecinde online olarak hafızlık eğitimine başladıklarını anımsatan Kur'an Kursu Öğreticisi Hafize Seval Doğan, "Bu sürede, anneler çocukların yanında olmadan onları derslere almama şartını koştum. Çünkü yaşları küçüktü, bundan dolayı annelerin de yanlarında olmasını istiyordum. Ayşe Berra Çetin ile Fatma Zeynep Özcan adlı öğrencilerimiz çok zeki ve zevkle çalışan öğrencilerdi. Bunlardaki ışıltıyı görünce kısa sürede hafız olacaklarına kanaat getirdim ve anneleriyle görüştüm. Anneler de biz de hafız olmak istiyoruz dediler. Ben de hemen başlayalım dedim ve online ders vermeye başladık. Kendilerine bir sayfa verebilir miyim diye düşünürken bazen 7-10 sayfaya çıkardığımız günler oldu. Ayşe Berra Çetin 6 ayda, annesi de 8 ayda bitirdi. Fatma Zeynep Özcan ise 7 aylık bir sürede hafızlığı bitirdi, Ayşe Berra'dan birkaç gün sonra hafız oldu. Annesi daha önce farklı kurslarda ve hocaların yanında hafızlığa başlamıştı ama tamamlayamamıştı. Kendisine hafızlığı bitirmen için Fatma Zeynep'le bitlikte sizi de dinleyeceğim dedim, çok sevindi ve kısa sürede Fatma Zeynep Özcan'ın annesi de hafızlığı bitirdi. İnsan bir şeyi Allah'ın rızasını gözeterek yaptığı zaman, o işten gerçekten farklı bir zevk alıyor. Bu çok farklı bir duygu, anlatılamıyor. Hem annelerimiz hem kızlarımız çok başarılıydılar, Rabbim de onları dünya ve ahirette yormasın ve ahirette de taçlarını giydirdiği hafizelerden eylesin inşallah." temennisinde bulundu.

"Ülkeye yön verecek hafızları yetiştirmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz"

Hafız Ortaokulu TOBB Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulu Müdür Feyzullah Acar

Ülkeye yön verecek hafızları yetiştirmek için ellerinden gelen gayreti göstermeye çalıştıklarını belirten Hafız Ortaokulu TOBB Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulu Müdür Feyzullah Acar, "Pandemi tüm dünyayı olumsuz etkiledi, sürekli olumsuz yönleri ön plana çıktı ve genel itibariyle olumsuz anılarımız vardı ama bugün pandeminin bir nimeti için bir araya geldik. Pandemi döneminde uzaktan eğitim sürecinde çocuklarıyla hafızlığa başlayan annelerimiz hafız oldular. Tabi Seval Hoca derslerini takip etti, emek verdi, mücadele etti, en büyük pay ona ait. Hocamıza çok teşekkür ediyorum, annelerimizi de kutluyorum, gerçekten çok zor bir işi başardılar." diye belirtti.

"İnsanlar, Kur'an'la buluştukları oranda yükselirler"

Yeşilyurt İlçe Müftüsü Mehmet Şirin Ayral

İki tane annenin kızlarıyla birlikte hafızlığı bitirdikleri için sevinçli olduklarını ifade eden Yeşilyurt İlçe Müftüsü Mehmet Şirin Ayral, "Bu süreçte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. İnşallah Rabbim, hafize olan kardeşlerimizi ahirette bizlere şefaatçi kılar ve öbür dünyada da bizlere önderlik ederler. Bu şunu gösteriyor. İnsanlar, Kur'an'la buluştukları oranda yükselirler, terakki ederler. Bizim yükselmemiz için Kur'an'la hemhal olmamız lazım ve insanlar Kur'an'la buluştukça da korkuya kapılmamaları gerektiğini göreceklerdir. Çünkü Kur'an 14 asır önce, birbirlerini öldüren cahiliye dönemi dediğimiz insanları, asrı saadet diye ifade ettiğimiz bir asra çevirmişse, neden bugün bizleri çevirmesin? Onun için maddi ve manevi anlamda yükselmek istiyorsak, mutlaka Kur'an'la buluşmamız lazım. Rabbim; cümlemizi, Kur'an-ı okuyan, anlayan ve hayatlarından geçirenlerden eylesin." dileğinde bulundu.

"2 kızımızın anneleri ile birlikte hafız olmaları, belki de Türkiye'de ve dünyada bir ilktir"

Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay

Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay ise, "Rabbime binlerce şükür böyle güzel bir günde birlikteyiz. Ne mutlu bize ki; Rabbimin emri gereği Kur'an-ı Kerim'i öğreten ve okuyanlardanız. Çok şükür Rabbim bizlere bunu nasip etti. 2 kızımız anneleri ile birlikte hafize oldular. Belki de bu, Türkiye'de ve dünyada bir ilktir. Hafız olanlar çoktur ama annelerin kızları ile birlikte hafız olmaları bir ilktir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere cani gönülden teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir