• DOLAR 32.277
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2465.295
  • ...
Gaziantep’te asayiş operasyonları: 23 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde asayiş operasyonlarının yapıldığı bildirildi.

Bu kapsamda Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, “hırsızlık, dolandırıcılık ve yaralama” gibi suçlardan aranan ve haklarına yakalama kararı bulunan 14 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulduğu bildirildi.

Şehitkamil ilçesinde 3 ayrı iş yerinden, bir kurumdan ve bir açıktan hırsızlık olayları ile ilgili olarak da yapılan çalışmalarda, hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edilen M.A. ve Ş.Ö’nün düzenlenen operasyonla gözaltına alındığı ifade edildi.

8 açıktan, 3 iş yerinden, bir evden, bir otodan hırsızlık ile bir oto hırsızlığı olmak üzere toplam 14 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştiren ve çok sayıda suç kaydı bulunan 22 şüphelinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çalıntı malzemeler ve bir miktar uyuşturucu maddenin ele geçirildiği açıklandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 24 şüpheliden 9’unun çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulduğu, diğer şüphelilerin ise serbest bırakıldığı bildirildi.

Narkotik suçlarla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda, H.Ö. ve M.N’nin üzerinde ve evlerinde yapılan aramalarda, bir kilo 549 gram uyuşturucu madde, 2 bin 12 adet uyuşturucu hap, bir adet ruhsatsız tabanca ve 7 adet fişeğin ele geçirildiği, 2 şüphelinin de gözaltına alındığı aktarıldı.

Şehitkamil ilçesinde de, 3 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatsız tüfek ve 2 adet kurusıkı tabanca ile yakalanan 7 şüphelinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Hurda alım satımı yapan iş yerlerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerde ise merkez Şehitkamil ve Şahinbey ilçesinde faaliyet gösteren 114 iş yerinde denetim yapıldığı, ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilen 50 işyeri ile mevzuatta bulundurulması zorunlu olan evrak ve ekipmanı eksik olduğu belirlenen 20 iş yeri hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı aktarıldı.

Öte yandan, Şahinbey ilçesinde bulunan 7 iş yerinde yapılan aramada, piyasa değeri 10 milyon 380 bin lira olan 3 bin 653 adet taklit ürünün ele geçirildiği ve iş yeri sahibi hakkında yasal işlemin başlatıldığı bilgisi verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir