• DOLAR 32.56
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2444.021
  • ...
Huzurevi sakinleri kolları sıvadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA – Bursa Huzurevi sakinleri, baharın gelmesiyle birlikte kolları sıvadı ve yaz bahçesinin hazırlıklarına yardımcı oldular.
 
Huzurevi sakinlerinin daha huzurlu ve güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürmesini hedefleyen kurum yönetimi, çeşitli faaliyetlerle yaşlılara psikolojik destek de sağlıyor. Bu kapsamda yaşlıların üretkenlik duygularının sürekliliğini amaçlayan psikolog ve sosyal çalışmacılardan oluşan huzurevi sosyal servisi, yoğun ve ağır olmayan projelerin hazırlıklarında da yaşlılara, istekleri doğrultusunda, görevlendirmeler yapıyor. Uygulama dâhilinde huzurevi sakinleri, yaz bahçesinin hazırlıklarına görev alarak, hünerlerini sergiledi. Huzurevi bahçesinde yaz boyunca kullanılmak üzere yapılan çay bahçesinin hazırlanmasına yardımcı olan yaşlılar, çevre düzenleme çalışmalarına da destek verdi.
 
Çalışmalara bizzat destek veren yaşlılar, projeden keyif aldıklarını da dile getirdi. İş yorgunluğunu da yine çay bahçesindeki ikramlar eşliğinde atan huzurevi sakinleri, bu tür uygulamalarla birlik ve beraberlik duygularının geliştiğini ve kendilerini daha iyi hissettiklerini ifade etti. (Zeki Aras – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir