• DOLAR 32.568
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2445.144
  • ...
`Huzur atmosferi bölgemizi cazibe merkezi haline getirecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - BATSO seçimlerine adaylığını koyan “Atılım Grubu” basınla bir araya gelerek, ekibin tanıtım projelerini anlattı.
 
Bardakçılar tesisinde düzenlenen yemekli basın açıklamasına “Atılım Grubu”nda yer alan adaylar  katıldı.
 
Basın açıklamasını Atılım grubu (kırmızı renk) sözcüsü Rıfat Taşan okudu. Taşan amaçlarını, “Ticaret odasının yeni dönemde ulaşılabilir olması; uygulayacağı politikalar, izleyeceği yol haritası ile Batman’da ekonomik zenginliğin, birliğin, demokrasinin, etik ticari ahlakın, şeffaflığın yerleşmesi, ekonomik ve sosyal birlikteliğin arttırılması ve en önemlisi odaya üye herkesin sözünü değerli hale getirmenin yolunu açmaktır” ifadeleriyle açıkladı.
 
Ticaret odaları yaşayan varlıklardır
Gruba üye bütün adayların bu seçim yarışında eşit şansları olduğuna dikkat çeken Taşan, “Başkanı ve yönetim kurulunu oluşturacak üyeleri seçecek olan ancak oda meclisidir” şeklinde konuştu.
 
Ticaret odalarının yaşayan varlıklar olduğunu ve ticaret odalarının gelişen konjonktürde ticaretin olduğu kadar sosyal yaşamında önemli aktörü haline geldiğine işaret eden Taşan, “İleri demokrasi günümüz koşullarında önce bireylerin dolayısıyla toplum ve zümrelerin öncelikleri arasına girmiştir. Bu yüzden ticaret odaları toplumdaki duyarlılıklara da çağdaş ve demokratik duruş sergileyerek rol model olabilecek önemli sivil toplum kuruluşlarıdır” ifadelerini kullandı.
 
Batman Ticaret A.Ş’nin kurulması en büyük hedeflerimiz arasındadır
Taşan devamla, seçimler sonucu oluşacak meslek komitelerinin bağlı bulunduğu meslek grubunun bütün sorunlarına hakim olması gerektiğine işaret ederek, “Bu konuda çalışmalar yapmak için alt komisyonlar kurup incelemeler yapmalı ve o meslek gruplarının sorunlarının giderilerek üretkenliğinin arttırılması, ve meslek gruplarının ortak fikirler ve proje etrafında kaynaşması adına meslek mensupları ile sürekli diyalog toplantıları yapılmalı. Batman Ticaret A.Ş’nin kurulması en büyük hedeflerimiz arasındadır. Şehrimizin markalara ihtiyacı vardır. Bugün için birkaç önemli ulusal markalarımız vardır. Ancak ulusal marka zincirine yenilerinin eklenmesi için gerekli tüm destek ancak lokomotif olacak aktif ve dinamik bir ticaret odası ile mümkündür” dedi.
 
Batman’da büyük oranda yetişmiş vasıflı eleman açığının herkesçe bilinen bir gerçek olduğunu dile getiren Taşan, “Bu açığı kapatmak için çalışmalar yapılarak bu yönde yapılacak yatırımlara güçlü destekler verilecektir. Yaşanan barış süreci ile birlikte gelen huzur atmosferi bölgemizi yatırımlar konusunda cazibe merkezi haline getirecek. Bu hızlı gelişime ayak uydurmak için ticaret eşrafımızın buna hazırlanması ve bu süreçten kalkınarak yararlanması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.
 
Taşan basın açıklamasının sonunda dosya olarak hazırladıkları projeleri basına verdikten sonra soru-cevap kısmına geçildi.  Toplantı, listedeki adayların kendilerini tanıtmaları ve toplu resim çektirilmesi ile sona erdi. (Veysi Demir - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir