• DOLAR 32.982
  • EURO 35.304
  • ALTIN 2463.171
  • ...
Erdoğan'dan elektrik açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afrika'da yurt dışı temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kongo'dan Senegal'e geçişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Elektrik fiyatlarına dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, “210 kilovatsaate kadarki indirimli tarifede ve 210 kilovatsaatin üstündeki birim fiyatlarda vatandaşlarımızın lehine olacak yeni bir düzenleme imkânı üzerinde şu anda çalışılıyor. Esnaf ve sanatkârlar için de indirimli bir tarife söz konusu olabilecek. Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliği de ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecek. 1 Mart itibarıyla bu uygulamaya geçmeyi planlıyoruz. Bu adım da milletimizin sesine kulak verdiğimizin göstergesidir. Vatandaşlarımızı rahatlatacak çözümler sunmaya devam edeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.

Tüketiciye yönelik üzerinde çalışılan dört düzenleme olduğunu belirten Cumhurbaşkanı “Bir tanesi tüketiciyi korumaya yönelik bir düzenleme. O bitmek üzere. İkincisi e-ticaretle alakalı düzenleme. Üçüncüsü perakende ve dördüncüsü de hal kanunu. Bunların hepsi birlikte düşünülebilir. Hal Kanunuyla alakalı bir taslağımız var ama arzu ettiğimiz neticeyi alabilmek için sıralı bazı adımların gerçekleşmesi gerekiyor. Bu arada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız büyük illerin büyük hallerinin çıkışlarında kontrol noktaları oluşturdu. Burada hem Hazine ve Maliye Bakanlığımızın hem de Ticaret Bakanlığımızın denetim elemanları var. Ürünlerin halden çıkışından markete ulaştığı fiyata, kamyonların taşıdıkları miktara kadar bir denetim söz konusu” açıklamasını yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir