• DOLAR 32.255
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2425.817
  • ...
Rusya'ya karşı gerçekleştirilen toplantıyı Rusya yönetti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna'nın talebi üzerine konsey üyeleri  Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını tanımasını görüştü.

Bu ay BM Güvenlik Konseyi dönem başkanlığını yürüten Rusya'nın belirtilen saatte yapılması için toplantıyı programa aldığı ancak Rusya'nın daimi üye olarak elinde veto yetkisi olduğu için toplantıda herhangi bir adım atılamadı.

Toplantıda konuşan ABD Daimi Temsilcisi Linda Greenfield, "2. Dünya Savaşı'ndan beri ABD ve BM'nin kurucu anlaşması var, ki bu güvenlik konseyi onu korumakla görevlidir. Bu anlaşma, İmparatorlukların otoritelerine karşı bir güvenlik görevi gördü. Putin bu bölgelere göndereceği askerlere barış gücü diyor bu saçmalık. Bunu yaparak dünyaya bir seçenek sundu. Bundan kaçamayız seçim yapmalıyız. Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ihlal ediliyor. Putin tarafından yapılan bu hamle bariz bir şekilde Ukrayna işgali için bahanedir. Burada Putin'in neden bunu yaptığını tahmin etmek gayet kolay. Putin Ukrayna'nın batıdan nükleer silah alacağını söyledi, bu doğru değil. Ukrayna bunu istemiyor. Bu yanlış bir düşünce" dedi.

Güvenlik Konseyi'nde söz alan BM’nin İngiltere Daimi Temsilcisi Barbara Woodward ise "Rusya bizi uçurumun eşiğine getirdi. Rusya'yı geri adım atmaya çağırıyoruz." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir