• DOLAR 32.269
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2412.153
  • ...
Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Midyat İlçesinde yapılan Olağan Genel Kurulu seçimi sonucunda Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın yeni yönetimi belirlendi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın Olağan Genel Kurulu Bahçelievler Mahallesindeki Midyat Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Mardin Esnaf Odaları Birliği Başkanı İsa Tunç da kurulda hazır bulundu.

Salon çevresinde ve içerisinde ilçe Emniyet birimleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Oy verme işlemi bitiminde İlçe Emniyet Müdürü Esma Zeyrek Şirin de salonda hazır bulundu.

Midyat İlçe Seçim Kurulu tarafından yürütülen kurul oluşturma işlemleri saat 10.00 da başladı.

Divan teşekkülünün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

Yönetim ve Denetleme Kurulları, Faaliyet Raporu ile Gelir Gider raporlarının okunması ve kabulünün ardından oy verme işlemleri başladı.  

Salgın önlemlerinin alındığı genel kurulda, kurulan 5 sandıkta saat 17.00’ye kadar oy kullanıldı.

1582 kayıtlı üye bulunan ve Esnafın yoğun katılım ve ilgi gösterdiği seçimlerde; 1160 delege oy kullandı. 1150 oy geçerli sayılırken 10 oy ise geçersiz sayıldı.

Kullanılan oy oranına göre, adaylardan Mehmet Selim Yıldız 256 oy alarak Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası yönetim kurulu Başkanı seçildi.

Diğer adaylardan Tacettin Avcı 239, Mesut Demirdağ 231, Aslan Kırtay 168, Rıfat Direkçi 147, Kadir Aktaş 65, Murat Erdinç ise 44 oy aldı.

Yıldız, Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını 4 yıllığına yürütecek.

Olağan Genel Kurula katılım sağlayan Mardin Esnaf Odaları Birliği Başkanı İsa Tunç yaptığı açıklamada tüm adaylara gayretlerinden dolayı teşekkür ederek, kaybedenin olmadığını, kazananın esnaflar olduğunu söyledi.

Midyat için hayırlı olmasını dileyen Tunç, katılım sağlayan esnafa, seçim işlerini yürüten görevlilere ve emniyet birimlerine teşekkür etti.

Seçimi kazanan Midyat Esnaf Sanatkârlar Odası’nın yeni yönetim kurulu Başkanı Mehmet Selim Yıldız, seçime katılan esnafa teşekkür ederek şunları kaydetti:

Yıldız, “Midyat’a yakışır bir seçim oldu. Tam bir demokrasi şöleni oldu. Tüm esnafımıza ve adaylara teşekkür ediyorum. Özellikle herhangi bir sorun, bir tatsızlık çıkmaması bizi ziyadesiyle sevindirdi. Esnafımıza güzel projelerimizle hizmet edeceğiz. Çok teşekkür ederim sağ olun.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir