• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Kayseri’de çocuklar camide buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte çocuklar cami içerisinde izcilik, deve cüce, halat çekme, çember atlama gibi oyunlar oynadılar.

Dernek Başkanı Mustafa Olgunharputlu, etkinliğe 15 tatilde başladıklarını ifade ederek "Haydi Çocuklar Camiye" sloganıyla çocukları namazla, cami ile buluşturduklarını söyledi.

Namaza teşvik amacıyla yarışma düzenlediklerini belirten Olgunharputlu, "Çocuklara kıldıkları her namaz için puan verdik, haydiçocuklarcamiye.com adresine girerek kıldıkları namazları oraya işlediler. Sabah namazı için 10 puan, yatsı namazı için 8 puan, öğle, ikindi, akşam namazları içinde 5 puan verdik. 2 bin 860 çocuğumuz başvuruda bulundu. Bu çocuklarımız arasından kız çocuklarımızdan 198 baraj puanı belirledik, erkek çocuklarımızda 225 baraj puanı belirledik. Barajı geçen çocuklarımız içerisinden kura çektik, 200 çocuğumuza bugün burada 75 TL’lik hediye çeki veriyoruz. Amacımız, çocuklarımızın namazla, camiyle buluşturmaktı, bir nebze katkımız olduğu için mutluyuz." dedi.

Olgunharputlu, "Pozitif gençlik olarak, gençlik, spor, izcilik faaliyetleri yapıyoruz, faaliyetlerimiz devam ediyor. Özellikle izcilikte çocuklarımızla beraber kamplar yapıyoruz. Ayrıca Ufka Yolculuk adında bir yarışmamız var, bu sene onuncusunu yapıyoruz, onunda şu an başvuruları başladı, tüm takipçilerimiz ufkayolculuk.com'dan girip gerekli bilgiyi alabilir, oradan başvuru yapabilirler." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

 













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir