• DOLAR 32.363
  • EURO 34.677
  • ALTIN 2394.101
  • ...
Bingöl Devlet Hastanesi Onkoloji ünitesindeki eksiklik büyük mağduriyet oluşturuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Devlet Hastanesinin onkoloji bölümüne var olan eksiklikler halkın sağlığını tehlikeye atıyor.

Bu durum üzerine değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, vatandaşın onkoloji bölümünde imkansızlıklar sebebiyle şehir dışına çıkmak zorunda kaldığını ifade etti.

Onkoloji bölümünün olduğunu fakat doktorunun olmadığını dolayısıyla büyük mağduriyetlerin yaşandığını belirten Alpaya, HÜDA PAR olarak ellerinden gelen tüm katkıları sunacaklarını dile getirdi.

Halkın konuyla ilgili kendilerine müracaat ederek mağduriyetini ilettiklerini söyleyen Alpaya, " Çok sayıda kanser hastası vatandaşımız onkoloji bölümünün donanımının eksik olmasından dolayı imkânsızlıklar içerisinde Malatya, Elazığ ve Diyarbakır’a gidip tedavi görmek zorunda kalıyor. Sürekli olarak şehir dışına giderek tedavi olan hasta vatandaşlarımız için bu durum ayrıca ciddi bir külfete de dönüşmektedir. Onkoloji ünitesi var, ama doktoru yok. Çünkü bu bölüm başlı başına birkaç birimden müteşekkildir. Dolayısıyla bu anlamda büyük bir mağduriyet yaşanıyor." şeklinde konuştu.

Halkın her konuda her daim yanında olduklarına ve bu konunun kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çeken Alpaya, "HÜDA PAR olarak elimizden gelen katkıyı da sunmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Ayrıca temenni ediyoruz ki, bu sorun başta milletvekilleri olmak üzere tüm yetki sahiplerinin biran evvel çözüme kavuşturacağı bir konu olarak gündemlerinde yer alır." temennisinde bulundu.

Ayrıca Alpaya, "Bingöl'ün sorunlarını tespit etme ve çözümüne kavuşturmak bizler için vatandaşımıza karşı bir borçtur. Dolayısıyla bu ve benzeri tüm konuları araştırmak üzere ve ilimizde yaşanan sorun ve sıkıntıların takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir