• DOLAR 32.559
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2442.117
  • ...
'Hapishane intifadası' devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist hapishanelerindeki Filistinli mahkumların haklarını savunan Mahkum İşleri Kurumu, 12 gün önce 'cezaevi ayaklanması' olarak adlandırılan protesto eylemlerinin başlamasından bu yana, kendilerine karşı alınan kötü tedbirlerin sona ermesi için çağrıda bulundu.

Mahkum İşleri Kurumu’ndan yapılan açıklamada, “Savaşımız başladı, cezaevi yönetimi, bizi istismar etmeyi amaçlayan ve boş yere irademizi kırmak için çalışan bize karşı uyguladığı baskıcı önlemleri geri almadıkça durmayacak” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Siyonist yönetiminin, kontrolü altındaki hapishanelerde, Filistin ulusal hareketinin on yıllardır biriktirdiği kazanımları engellemek için önlemler almaya çalıştığı vurgulanarak, işgal hapishanelerinin uzun süredir tanık olunmayan bir gerilime ve kaynama durumuna geldiğine dikkat çekildi.

Ulusal Acil Durum Komitesi, tüm Filistinli grupların katılımıyla, esas olarak isyan ve hapishane idaresi yasalarının reddine dayanan bir mücadele programı ilan etmişti.

İşgal cezaevleri yönetimi ise tutukluların dinlenmek için odalarından çıktıkları cezaevi bahçesinde geçirdikleri süreyi ve tek seferde çıkışlarına izin verilecek mahkum sayısını azaltmak için yeni düzenleme aldı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, 2021 yılında, 23 hapishane ve gözaltı merkezine dağıtılan Filistinli mahkumların sayısı, yaklaşık 500 idari tutuklu, 34 kadın mahkum ve yaklaşık 160 çocuk olmak üzere yaklaşık 4 bin 600'e ulaştı.  Ortadoğu Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir