• DOLAR 32.457
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2437.871
  • ...
İİT, Siyonist rejimin Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki saldırılarını kınadı!!!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İİT'den yapılan yazılı açıklamada, Siyonist rejimin Şeyh Cerrah'taki Filistinlilere saldırılarına ve buradaki Filistinlilerin evlerini ele geçirme çabalarına tepki göstererek, yapılanların uluslararası hukuku açıkça ihlal olduğu belirtildi.

Siyonist rejimin bu politikasının tehlikelerine karşı uyarıda bulunulan açıklamada, uluslararası topluma Filistin halkına uluslararası koruma sağlanması için acil müdahale çağrısında bulunuldu.

- Aşırı sağcı milletvekilinin Şeyh Cerrah'taki eylemi gerilimi tırmandırdı

Siyonist rejimli aşırı sağcı Milletvekili Itamar Ben-Gvir, dün sabah Şeyh Cerrah Mahallesi'ne gelerek evinden çıkarılma tehdidi altındaki Filistinli Salim ailesinin evinin önünde çadır kurmuştu.

Ben-Gvir'e fanatik Yahudi yerleşimciler de katılmış, eylemi protesto etmek isteyen bölgedeki Filistinliler ile İşgalci çeteler arasında arbede yaşanmıştı.

Devreye giren siyonist polisi, olayı protesto etmeye çalışan Filistinlilere ses bombası, TOMA, atlı polisler ve plastik mermiyle müdahale etmişti.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, gazdan etkilenenler dahil olmak üzere ses bombası, darp ve plastik mermiden en az 31 kişinin yaralandığı, yaralılardan 6'sının hastanede tedavi altına alındığı bildirilmişti.

Siyonist rejim polisi, dünkü olaylarda 12 Filistinliyi de esir almıştı.

Siyonist Milletvekili Ben-Gvir, sabah saatlerinden itibaren Şeyh Cerrah Mahallesi'nde gerilimi tırmandıran eylemine devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir