• DOLAR 32.221
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2470.797
  • ...
Şırnaklılar: En büyük ödül Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şırnak geneli 67 okulda yapılan siyer yarışmasına her yaştan vatandaş katılım sağladı.

Yarışma sonrasında sınav ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA muhabiri ile paylaşan Cizreli çocuklar, Peygamber Efendimizin hayatını öğrendikleri için çok mutlu olduklarını belirttiler.

"Kaybedeni olmayan bir sınava girdim"

Kitabı arkadaşlarıyla birlikte okuduğunu söyleyen Edibe Mungan, “Siyer yarışmasına katılmak istedim. Başvuru yaptım. Peygamber Efendimizin hayatının yazıldığı kitabı aldım. Her gece 1 saat okudum. Arkadaşlarımla beraber sorular çözdük. Kaybedeni olmayan bir sınava girdim. Katıldığım için çok mutluyum. Herkese teşekkür ederim.” dedi.

"En büyük ödülümüz peygamber efendimizin hayatını öğrenmek oldu"

Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmenin en büyük hediye olduğuna dikkat çeken Sidar sevimli, "Yarışma afişini okulda gördüm. Arkadaşlarımla beraber yarışmaya katıldık. Soru çözümleri yaptık. Kitaptan Peygamber Efendimizin hayatından çok güzel örnekler öğrendik. Efendimizin hayatını, çocuklara sevgisi, şefkati, okuduğum kitabı inşallah hayatıma aktarmaya çalışacağım. Sınav vesilesi ile Peygamber Efendimizi örnek alırım inşallah. Bizim için kaybedilmeyen bir yarışma oldu. En büyük ödülümüz peygamber efendimizin hayatını öğrenmek oldu.” ifadelerini kullandı.

Abdulvahap Mungan ise, “Siyer sınavını arkadaşlarımla beraber afişlerde gördük.  Afişteki hediyeleri gördüğümde hediyeleri almak istemedim. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek istedim. Kazansam da kaybetsem de benim için en büyük ödül peygamber efendimizin hayatını öğrenmekti. Peygamber Efendimizin hayatındaki dürüstlüğünü kendi hayatıma geçirmek istiyorum.  Allah’ın izniyle bunları yapmak için çok çaba sarf edeceğim.” şeklinde konuştu.

"Peygamber Efendimizin hayatını öğrendik"

Peygamber efendimizin hayatını öğrenmenin en büyük öödül olduğuna vurgu yapan Yusuf Yıldız, “2 ay önce siyer sınavına kaydımı yaptım. Sınav güzeldi. Peygamber Efendimizin hayatını öğrendik. Yarışmanın ödülleri vardı ama bizim için en büyük ve güzel ödül peygamber efendimizin hayatını öğrenmek oldu. Sınav orta düzeydeydi. İnşallah güzel bir hediye de çıkar. Sınavı düzenleyenlere ve katılımcılara teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Berfin Yıldızgörer yarışmada en güzel ödülün siyeri okumak olduğunu belirterek, “Siyer Yarışmasının afişini gördüm ve kayıt oldum. Afiş üzerindeki hediyelere baktım, ama en büyük ve güzel ödülün peygamber efendimizin hayatını öğrenmekti. Yarışmayı kazansam da kaybetsem de en güzeli peygamber efendimizin hayatını öğrenmek oldu. Her akşam yarışma kitabını okuyarak hazırlandım. Arkadaşlarımla beraber soruları çözdük. Kitabı okuduktan sonra peygamber efendimiz gibi doğru ve dürüst olmak istiyorum." dedi.

"Kitapta en büyük örnek sevgiydi bize"

Kübra Elçi isimli öğrenci ise yarışmadan çok memnun olduğunu dile getirerek, “Yarışmaya kaydımı yaptığımda ödüller vardı. Ama en büyük ödül peygamber Efendimizin hayatını okumamız ve çocuklara şefkatini öğrenmemizdi. Kitapta en büyük örnek sevgiydi bize. Peygamber Efendimizi çok seviyorum. Bundan sonra O’nun hayatında olanları kendi hayatımda yapmaya çalışacağım.” ifadelerini kullandı.

"Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiğim için çok mutluyum"

Abdullah Tanrıverdi yarışmanın mutluluk verici olduğuna vurgu yaparak, “ Bu sınava katılmamın en büyük nedeni Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmekti. Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiğim için çok mutluyum. Diğer ödüller güzeldi ama en büyük efendimizin hayatını öğrenmemiz oldu. Sınava katıldığımda çok heyecanlıydım. Katıldığım için de çok mutlu oldum.” şeklinde konuştu.

Yarışma katılan Züleyha Yığın, Zehra Özalp, Eymen İşlek, Yusuf Kenan Gökmen de Peygamber Efendimizin hayatını öğrendikleri için mutlu olduklarını söylediler. (İLKHA

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir