• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Siyer Yarışmasına katılan Antalyalı Peygamber Sevdalıları duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye geneli düzenlenen Siyer Yarışmasına katılan Antalyalı yarışmacılar, sınav sonrası duydukları memnuniyeti dile getirerek kendilerine böyle bir fırsatı tanıyan Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkürlerini iletti.

Her yıl 'O'nu Oku O'nu Yaşa' temasıyla düzenlenen ve kaybedeni olmayan siyer sınavını bu yıl da Antalya il merkezi ve ilçelerinde gerçekleştirdiklerini belirten Peygamber Sevdalıları Vakfı Antalya Temsilcileri, "Peygamber sevdasını yaşamak ve yaşatmak için bu tür çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. Rabbimiz bizi peygamber ahlakıyla ahlaklandırsın. Bu vesileyle emeği geçen tüm kardeşlerimizden ve sınav katılımcılarından Allah razı olsun." dedi.

"Peygamberimizin eşsiz hayatı için böyle yarışmaların olması çok hoşuma gitti"

Yarışma sonrası duygu ve düşüncelerini paylaşan Akdeniz üniversitesi ilahiyat fakültesi öğrencilerinden yarışmacı Veli Çiçek, "Alemlere rahmet olan Peygamberimizin eşsiz hayatı için böyle yarışmaların olması çok hoşuma gitti. Böylece bilgilerimi tazeleyip sınava çok iyi çalıştım. Hatta uyumadım diyebilirim. Böyle bir yarışma hazırlayanlardan da Allah razı olsun. Hedefim 2'nci olmak. Sebebi ise birlikte sınava giren bir arkadaşımın birinci olmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Yarışmadan duyduğu manevi heyecanı aktaran Türkan Sabancı, "Hedefim burada bu heyecanı yaşamaktı çok mutlu oldum. Umarım hepimizin heyecanını Peygamber Efendimiz de görmüştür. Çok mutluyum, sınavım çok güzel geçti." şeklinde konuştu.

Bu tür yarışmalarla yılda bir kez de olsa bilgilerini test etme fırsatı bulduklarını dile getiren Lokman Özer, "Peygamberimizi ne kadar tanıyoruz, İslam'a ne kadar bağlıyız öğrenmiş oluyoruz. Bu yarışmayı düzenleyenlerden de sebep olanlardan da Allah razı olsun, devamını bekleyeceğiz inşallah." dedi.

"Önemli olan Peygamberimizin hayatını öğrenmek"

Siyer yarışmasını düzenleyen Peygamber Sevdalılarına teşekkürlerini ileten Murat Şahin, "Güzel bir yarışma oldu. Sorular gayet güzel ve zamana uyumluydu. Bu tür programların devamını diliyoruz." diye belirtti.

Katılımcılardan Firdevs Çelik, en başta biraz korktuğunu belirterek kaybetmenin önemli olmadığını, kendisi için önemli olan Peygamberimizin hayatını öğrenmek olduğunu söyledi.

Yarışmada bilgisayar kazanmayı hedeflediğini belirten 4'üncü sınıf öğrencisi Furkan Tekin ve 5'inci sınıf öğrencisi Yunus Emre Güneş, soruları zorlanmadan cevapladıklarını söyledi.

Diğer katılımcılar ise hedeflerini şu şekilde paylaştı:

Emrullah Güz: Siyer yarışmasına katıldım, benim hedefim de tablet veya bilgisayar kazanmak.

Ümeyir Özyar: Yarışma güzel geçti. Hedefim tablet veya bilgisayar kazanmak. İnşallah herkesin sınavı güzel geçmiştir.

Yakup Özçelik: Yarışmaya Antalya'dan katıldım. Tablet kazanmak istiyorum.

Emrullah Kaya: Yarışmam güzel geçti. Bilgisayar kazanmak istiyorum.

Fatma Şahin: Siyer sınavına katılmaktan çok memnunum. Çok iyi çalıştım, yarışmam da iyi geçti.

Nisa Nur Kaya: Yarışmam çok iyi geçti, saat kazanmak istiyorum.

Muhammed Yusuf Öztinar: Sınavım iyi geçti kolaydı.

Ömer Mustafaoğlu: Sınav zordu fakat iyi geçti. Hedefim büyük hediyeler. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir