• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
BATSO Başkanı Demir: Elektrikte fiyatlar aşağı çekilmezse her gün iş yerleri kapanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İLKHA muhabirine konuşan Demir, elektrik faturalarındaki fahiş artışın başta vatandaşlar olmak üzere esnafı ve yatırımcıları ciddi manada mağdur ettiğini belirtti.

 

Kimi yerlerde insanların mum yaktığını, ortam karanlık olmasına rağmen iş yerlerinde lambaların yakılmadığına şahit olduğunu vurgulayan Demir, halkın elektrik faturalarını ödeyemez hale geldiğini anlattı.

Elektrik faturalarının gerçek manada ödenebilir, makul seviyelere çekilmesi gerektiğini ifade eden Demir, aksi halde birçok iş yerinin kapanacağı, insanların işsiz kalacağı uyarısında bulundu.

“Sanayi ve tekstil sektöründe ciddi sıkıntılar yaşandı”

Demir, “Elektrik zamları yüzde 125’lere kadar çıktı. Bu durum ciddi olarak yatırımcının ve özellikle de tekstilcinin faturalarını ödenemez hale getirdi. Elektrik fakirin, tüccarın, sanayicinin, herkesin kullandığı ve zorunlu olan bir tüketimdir. Yüksek elektrik faturaları nedeniyle sanayide ve tekstil sektöründe ciddi sıkıntılar yaşandı.” diye konuştu.

“Faturaların makul seviyeye çekilmesi sanayiciyi, esnafı, halkı rahatlatacak”

Elektrik faturalarının ödenebilir seviyelere çekilmesini talep ettiklerini belirten Demir, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın elektrik konusuyla alakalı bir açıklaması oldu. Bu tabi umut verici, sevindirici ama elektrik faturalarının gerçek manada ödenebilir, makul seviyelere çekilmesini bekliyoruz. İnsan hayatının bütün alanında elektrik var. Onun için makul seviyelere çekilmesi sanayicimizi de, esnafımızı da, hane halkını da rahatlatacaktır. Bu konuda beklentilerimiz var.”

“Artık insanlar kendi bürolarında lamba yakmıyorlar”

Yüksek elektrik faturaları nedeniyle bazı yerlerde insanların mum yaktığına dikkat çeken Demir, “Emin olun dün birçok yeri ziyaret ettim, artık insanlar kendi bürolarında lamba yakmıyorlar. Ortam biraz karanlık olmasına rağmen lambaların yakılmadığını gördüm. Daha önce fiyatı uygun olduğu için lükse kaçabiliyorduk. Ama bugün elektriklerimizi açmakta tereddüt, dikkat ediyoruz. Çünkü gerçekten insanlar faturaları öder durumda değil.” dedi.

“Eğer fiyatlar aşağı çekilmezse iş yerleri kapanacak işsizlik noktasında sosyal patlamalar yaşanacak”

Elektrik faturalarında düzenleme yapılmaması halinde ileriki günlerde çok daha büyük sıkıntıların yaşanabileceği uyarısında bulunan Demir şunları söyledi:

“Bir asgari ücretlinin gelirini düşündüğün zaman elektrik, doğal gaz, su ve buna benzer harcamaları da katarsanız mutfak masrafına hiçbir şey kalmayacak. Onun için doğal gazda da gerekli indirimlerin yapılması ve bu halkın feryadını herkesin duyması lazım. Eğer bu fiyatlar aşağı çekilmezse her gün iş yerleri kapanacak ve işsizlik noktasında sosyal patlamalar yaşanacak. Çünkü insanlar işsiz kalır. Bunu düşünmek bile istemiyorum. Onun için iş yerlerimiz kapanmadan insanımız, esnafımız, sanayicimiz, tüccarımız ciddi sıkıntıya düşmeden elektrik ve doğal gaza çözüm getirilmelidir.”(İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir