• DOLAR 32.589
  • EURO 35.288
  • ALTIN 2466.913
  • ...
Turgut Özal Tıp Merkezinde tam donanımlı "Erişkin Endoskopi Ünitesi" hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Karaciğer naklinde Dünya'da ikinci, Avrupa'da birinci olan ve 2021 yılında gerçekleştirilen 231 karaciğer nakli de dahil şimdiye kadar 3 bin 200 karaciğer naklinin yapıldığı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde, 2021 yılında 3 bin 726 Endoskopi, 2 bin 314 Kolonoskopi ve bin 642 ERCP işlemi ile toplamda 7 bin 682 işlem yapıldı.

Tıp Merkezinin eski Erişkin Endoskopi Bölümü yetersiz kalınca, hastanenin 3'üncü katında tüm birimlerin bir arada bulunduğu ve yeni cihazlarla donatılan yeni Erişkin Endoskopi Ünitesi yapıldı.

Yeni Erişkin Endoskopi Ünitesi için düzenlenen açılış programında konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezinin dünyanın karaciğer nakli merkezi olduğunu anımsatarak Gastroenterolojinin de karaciğer naklinin en önemli bölümlerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Yeni açtıkları ünitede hem Endoskopi ünitesini hem ERCP ünitesini bir araya getirdiklerini kaydeden Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksek Seçkin, Ankara ve İstanbul'da yapılan endoskopik ameliyatları burada rahatlıkla yaptıklarını söyledi.

Buradaki hocaların her birinin kendi dallarında çok başarılı oldukları söyleyen Başhekim Doç. Dr. Adil Başkıran, birçok kişiye cerrahi işlem gerekmeden hocaların vakaları Endoskopi ve Kolonoskopi ile çözdüklerine dikkat çekti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur ise yaklaşık 30 yıldır hizmet veren Gastroenteroloji Bilim Dalının onlarca asistan ile yan dal uzmanı yetiştiren bir bölüm olduğuna dikkat çekti.

"Gastroenteroloji bölümümüz hastanemizin en önemli bölümlerinde biri"

Yeni Yetişkin Endoskopi ünitesinin açılışını gerçekleştireceklerini kaydeden İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, "Erişkin Endoskopi ünitemiz Gastroenteroloji bölümümüzün uzun yıllardır verdiği hizmetin artması, alana ve yeni alet ve edevata ihtiyaç duyulması nedeniyle artık eski yerine sığmaz oldu. Bundan dolayı daha geniş ve tüm birimlerini içine alacak şekilde hastanemizin bu katına taşındı. Gastroenteroloji bölümümüz hastanemizin en önemli bölümlerinde biri. Dünyanın karaciğer nakli merkezi olduğumuz için de Gastroenteroloji bölümü de karaciğer naklinin en önemli bölümlerinden birisi. Tabi hastanemizde sadece karaciğer nakli değil, karaciğer hastalıkları, Gastrointestinal sistem, mide, bağırsak hastalıkları Gastroenteroloji bölümünün alanı. Gastroenteroloji bölümü artık sadece iç hastalıkların bir yan dalı değil, aynı zaman da girişimsel olarak birçok işlemin yapıldığı, neredeyse birçok ameliyatın öncüsü hatta ameliyatsız yapılan girişimlerle ameliyatı önleyen bir bölüm." diye belirtti.

"Yeni ünitemizde ERCP, mide-bağırsak, kolon ve rektum endoskopileri yapılıyor"

Safra kesesi ve safra yolları taşlarının ERCP denilen endoskopik yöntemle temizlenmesi hususuna da değinen Kızılay, "Her gün onlarca hastaya ERCP yapılıyor, çok sayıda hastaya mide ve bağırsak endoskopisi kolon ve rektum endoskopisi yapılıyor. Biyopsiler alınıyor müdahaleler yapılıyor. Bu ünitenin hazırlanmasındaki tüm aşamalarında emeği geçen bilim dalı başkanından hizmetlisine kadar herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başhekimlerimiz buraya her türlü desteği vererek Türkiye'nin en ileri ve güzel merkezlerinden biri haline getirdiler. Burada hastalarımıza şifa dağıtmaya devam edeceğiz. Yeni Erişkin Endoskopi Ünitesi hayırlı olsun. Allah doktorlarımıza güç kuvvet versin." temennisinde bulundu.

"Ankara ve İstanbul'da yapılan endoskopik ameliyatları burada rahatlıkla yapıyoruz"

Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Yüksek Seçkin, "Şu andaki Endoskopi ünitemiz bölgemizin en üst düzey en yoğun çalışan endoskopi ünitelerinden bir tanesi. Biz de her geçen gün hem hizmet sayımızı hem de kalitemizi yükseltmek için çalışıyoruz. Amacımız hem endoskopi ünitesini hem ERCP ünitesini bir araya getirmekti. Çünkü aşağıdaki ünitemizi küçüktü. Şimdi burada Türkiye'de ki birçok büyük ilde yapılan işlemleri burada yaparak hem normal endoskopik işlemler hem de ileri düzey endoskopik girişimsel işlemleri burada yapıyoruz. Ankara ve İstanbul'da yapılan endoskopik ameliyatları burada rahatlıkla yapıyoruz. Hasta sayımız her geçen gün artıyor. Daha önceki endoskopi ünitesinde yaklaşık yüzde 50 bir artışla hizmet veriyoruz. Bu hizmetlerimize her geçen gün yenilerini eklemek için çalışıyoruz. Şu an da Double Balon Enteroskopi dediğimiz bir işlemi de çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

"Buradaki hocalarımızın hepsi kendi dallarında çok başarılıdırlar"

Genel Cerrah olduğu için endoskopinin ne kadar önemli olduğunu çok iyi bildiğini kaydeden Başhekim Doçent Doktor Adil Başkıran, şöyle konuştu:

Burada birçok kişiye cerrahi işlem gerekmeden Endoskopi ve Kolonoskopi ile çok rahatlıkla çözülebilecek vakaları kıymetli hocalarımız başarıyorlar. Şimdi yeni bir ünitenin açılması, yeni malzemelerin alınmasından öte, bu malzemelerin ne kadar efektif kullanılacağı ne kadar faydalı olacağı bu tamamen kullanılacak ellerle bağlantılı. Buradaki hocalarımızın hepsi birbirinden değerli ve hepsi kendi dallarında çok başarılıdırlar. Ünitenin hayırlı olmasını diliyorum ve kendilerine başarılar diliyorum.

Gastroenteroloji Bilim dalının yaklaşık 30 yıldır hizmet verdiğini ve onlarca asistan ile yan dal uzmanı yetiştiren bir bölüm olduğuna dikkat çeken Tıp Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Ali Beytur ise, "Tabi iş yükü artınca ve eski endoskopi ihtiyacı karşılamayınca yeni bir yer tahsis etmek zarureti oluştuğu için bugün açılışını yaptığımız bölüme taşındık. Hayırlı olmasını diliyorum. Hem hastalarımız hem personelimiz için nezih ve ferah bir ortam oluştu. Kendilerine kolaylıklar diliyorum." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir