• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
Salgın sürecinde ceza yiyen esnaf cezaların iptal edilmesini istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında salgın sürecinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarında yapılan denetimlerde mahalle arasındaki bakkalların yasak saatinde açık olduğu gerekçesiyle hem vatandaşlara hem de çok sayıda esnafa ceza kesildi.

Vatandaşlara aylar sonra gelen ceza makbuzlarında ve e-devlet uygulamasından 1593 Sayılı Umumi İl Hıfzıssıhha Kurulu haricinde cezanın neye dair kesildiğine ilişkin de bir açıklama bulunmuyor.

Mesleği taksicilik olmasına ve yasaktan muaf tutulmasına rağmen kardeşinin marketinde bulunduğu bir zaman diliminde polis memurlarının GBT sorgulaması için kendilerinden kimlik istediklerini belirten Murat Özbek, aylar sonra e-devlet üzerinden 3 bin 150 lira ceza kesildiğini öğrendiğini ifade etti.

Murat Özbek

"Taksici olmama rağmen ceza kesmişler"

Özbek, "Ben normalde taksi şoförüyüm. Kendime ait taksim olduğu için kardeşimin dükkânına yardıma geldim. Görevli olduğum halde kardeşime yardım ederken polis memurları geldi ve bizden kimlik istediler. Biz de GBT sorgulaması için kimliğimizi verdik. Aylar sonra bize ceza geldi. Normalde taksiciler sokağa çıkma yasağından muaf tutuluyor ama bana ceza gelmiş. Nasıl geldiğini de bilmiyorum. Onun için yetkili mercilerden cezanın iptal edilmesini istiyoruz." dedi.

Serdar Özbek

"Zor süreçten geçtiğimiz bu dönemde kesilen cezaların iptalini istiyoruz"

Yaklaşık 30 yıldır mahalle bakkaliyesi işleten ve salgın sürecinde kendisine de 3 bin 150 TL ceza kesilen Serdar Özbek, "Pandemide temizlik yapıyorduk. O anda memur arkadaşlar bizden kimlik rica ettiler biz de verdik. Cezanın gelmeyeceğini tahmin ediyorduk ama aylar sonra e-devlet üzerinden ceza geldiğini gördük. Bu cezanın iptal edilmesini rica ediyoruz. Çünkü zaten pandemide zor bir süreçten geçiyoruz. Eski işlerimiz yok ve her şey çok pahalı. Yetkililerden bu cezanın iptalini istiyoruz." diye konuştu.

İbrahim Talayhan

Mahallede esnaflık yapan İbrahim Talayhan da, "Yasak döneminde akşam saat 21.30-22.00 civarında dükkânı temizleyip çıktık. O esnada gelen polis kimlik istedi. Polis geldiğinde zaten dükkânı kapatmıştık. Benden kimlik istedi ben de verdim. Aradan aylar geçtikten sonra e-devlet üzerinden ceza geldiğini öğrendim. Cezanın iptal edilmesini istiyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir