• DOLAR 32.381
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2399.829
  • ...
IMF'den "merkez bankalarının dijital para birimleri" için uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Georgieva, merkez bankası dijital para birimlerine yönelik çalışmalardan ortaya çıkan sonuçlara göre, her ekonomiye uyan tek bir model olmadığının ortaya çıktığını belirtti.

Merkez bankası dijital para birimlerinin ne kadar hızla ne kadar ileri gidebileceklerinin tam olarak bilinmediğini ifade eden Georgieva, "Merkez bankası dijital para birimleri ihtiyatlı bir şekilde tasarlanırsa, potansiyel olarak daha fazla esneklik, daha fazla güvenlik, daha fazla kullanılabilirlik ve özel dijital para biçimlerinden daha düşük maliyet sunabilir." ifadelerine yer verdi.

Merkez bankası dijital para birimlerine yönelik eğilimin hızla arttığına dikkati çeken Georgieva, yaklaşık 100 ülkenin merkez bankasının dijital para birimleri üzerinde araştırma yaptığını bildirdi.

Georgieva, her ekonominin birbirinden farklı olması nedeniyle merkez bankası dijital para birimleri için "evrensel" bir çerçeve söz konusu olmadığını kaydetti.

Georgieva, paranın tarihinde yeni bir sayfanın açılmak üzere olduğunu belirterek, ülkelerin yeni dijital para biçimlerini denerken geleneksel parasal ve finansal sistemlerinin temel özelliklerini de korumaya çalıştığını sözlerine ekledi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir