• DOLAR 32.287
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2472.43
  • ...
Reyhanlı`da kanlı gün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HATAY – Hatay`ın Suriye sınırındaki Reyhanlı İlçesi`nde iki ayrı patlama meydana geldi. Reyhanlı belediye binası ile PTT önünde meydana gelen patlamalarda 40 kişi hayatını kaybetti, 100`e yakın kişi de yaralandı. Reyhanlı, Kırıkhan ve Hatay`daki hastanelere çok sayıda yaralının getirildiği öğrenildi.
 
Patlamaların olduğu her iki bölgede ev ve iş yerleriyle çok sayıda araç zarar gördü. Bazı araçların ve binaların alev aldı. Bölgeye gelen ekipler, çıkan yangına müdahale etti. Olay yerine sağlık, itfaiye ve çok sayıda polis sevk edildi.
 
Atalay: 40 civarında ölümüz var
Hatay Havalimanında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Reyhanlı`da meydana gelen patlamalarla ilgili, "Şuanda maalesef 40 civarında ölümüz var, çok sayıda da yaralımız var” dedi.
 
Güler: Bombalı 2 araçla saldırı yapıldı
İncelemelerde bulunmak üzere Mardin`de bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler, patlamalara 2 bombalı aracın neden olduğunu söyledi. Patlamayla ilgili son verileri İçişleri Bakanı Muammer Güler verdi. Bakan Güler, patlamada şu ana kadar 40 kişinin hayatını kaybettiğini, 100`e yakın kişinin de yaralandığını söyledi.
 
Ergin: “Saldırıların bir amacı var”
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Reyhanlı`daki patlamalara ilişkin, "Bu saldırıların bir amacı var. Hatay insanını bir yere sevk etmeye çalışıyorlar, bir harekete zorluyorlar. Ancak hem Hataylı hem Reyhanlılı kardeşlerim, bu tertip girişimlerini algılayacak olgunlukta, basirette, ferasettedir" dedi.
 
İncelemeler sürüyor
Bu arada patlamaların olduğu Belediye ve Cumhuriyet Caddesinde incelemeler sürüyor. İlk patlamanın Reyhanlı Belediye binası önünde meydana geldiği bu patlamadan 15 dakika sonra da PTT binasının bulunduğu Cumhuriyet Caddesinde ikinci patlamanın yaşandığı belirtildi.
 
Müezzinoğlu: Bölgeye ambulanslar ulaştı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Reyhanlı ilçesine yaklaşık 15 ambulansın ulaştığını, 2 ambulans uçakla, ambulans helikopterlerin de sevk edileceğini belirtti.
 
Gül: Uyanık ve dikkatli olunmalı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaya ilişkin “Provokasyonlara karşı uyanık ve dikkatli olunmalı” dedi.
 
Erdoğan’dan da açıklama geldi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı`daki patlamalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan;  "Özellikle çözüm süreci diye ülkemizde yeni bir dönemi başlattık. Bu yeni dönemi hazmedemeyenler bu özgürlük havasının teneffüs edilmesine olumlu bakmayanlar bu tür eylemler içine girebilir. Bir diğer hassas konu Suriye sınırından olan bir ilimiz Hatay. Hassasiyetleri var. Bu hassasiyetleri kaşımak söz konusu olabilir. Burada Suriyeliler yaşıyor. Bunları hazmedemeyenler var. Orada bu havayı tahrik etmek isteyenler olabilir. Bu konuda hassas olmamız gerekiyor. Ben tüm kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum. Gerek vali, gerekse oradaki istihbarat birimleri, olayın kimler tarafından yapıldığına çalışmalarını sürdürüyorlar. Reyhanlıdaki vatandaşlarıma: bu süreç hassas bir süreç… Ülkemizde yeni bir dönem başlattık. Bunu hazmedemeyenler, olumlu bakamayanlar bu tür eylem içerisine giremeyebilir” dedi.
 
CHP’den sağduyu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Reyhanlı`da yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum ve lanetliyorum. Hükümet dış politikalarını gözden geçirsin. Tüm halkı sağduyuya davet ediyorum. Reyhanlı`da olay yerinde incelemelerde bulunacağız`` dedi.
 
Yıldız: Türkiye`nin istikrarını bozmaya güçleri yetmeyecektir
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hatay`ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaların Türkiye`nin sürdürülebilir yapısına tehdit olduğunu söyledi. Yıldız, “Türkiye`nin sürdürülebilir yapısına tehdit edin her türlü sıkıntı ister terör amaçlı olsun, ister başka amaçlı olsun onun karşısındayız. Türkiye`nin istikrarını hiç kimse bozmaya, hiçbir grup, hiçbir gücün bunu bozmaya gücü yetmeyecektir” dedi.
 
Bahçeli: İbretlik bir vaka
MHP lideri Devlet Bahçeli ise “Hatay`ın Reyhanlı ilçesi Belediye Binası yakınında bugün meydana gelen patlamalar sınırlarımızdaki vahşetin, kaos dalgasının ve sancılı hadiselerin seyri bakımından ibretlik bir vaka olmuştur” diye konuştu.
 
Davutoğlu: Birçok provokasyon durumu olabilir
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, temaslarda bulunmak üzere gittiği Almanya`da Reyhanlı`da gerçekleşen patlamayla ilgili değerlendirmede bulundu. Davutoğlu, Hatay`ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleşen patlamayla ilgili olarak provokasyonların olabileceğini söyledi. Davutoğlu, "Gerekli tedbirler alınacak. Kimse Türkiye`nin gücünü sınamaya kalkmasın. Suriye`de işler sona geliyor. Kimse çözüm sürecini baltalamaya kalkmasın. Kim ne yaptıysa karşılığını alır. Suriye için kritik olan bu süreçte zamanlama dikkat çekicidir" dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir