• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
`İçinde Atatürk ilkeleri olan yeni anayasaya hayır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KOCAELİ - Kocaeli İnanç özgürlüğü Platformu 9. yıl, 421.hafta basın açıklamasını, Özgürlük Meydanı yaptı. Basın açıklamasını İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Behlül Metin okudu. Açıklamaya katılan insan hakları aktivistleri, “İnsan haklarına saygılı yeni anayasa” ve “İçinde Atatürk ilke ve inkılapları, başörtüsü yasakçısı laiklik ve ırkçılık olan Yeni Anayasaya hayır” pankartları taşıdılar.
 
Hükümetin statükocularla değil, halkla uzlaşması gerektiğini belirten Metin, “Bunların engellemelerine takılmadan, hükümet Yeni Anayasayı hazırlayıp halka sunmalıdır. Bu gün ilköğretimden, üniversiteye, kamunun her alanında, başörtüsüne ‘Yasal güvence yok’ diye, bu halk susuyorsa, sokaklara dökülmüyorsa, bunun tek sebebi vardır. Halk çıkacak Yeni Anayasa ile mağduriyetinin giderileceği ve Anayasal güvenceye kavuşturulacağı beklentisi içindedir” dedi.
 
Yeni anayasanın bir an evvel referanduma sunulmasını isteyen Metin, “İnsan Hakları Derneği olarak hükümete sesleniyoruz. Yeni Anayasa konusunda bu gevşek tavrınıza son vermeli ve bir an evvel Yeni Anayasayı hazırlayıp, referanduma sunmalısınız. Ayrıca Yeni Anayasada, başörtü yasağının mesnedi laiklik olduğu takdirde, mağdur olmuş halkın hayır diyeceğini açıklamıştık. Başörtü yasakçılarının ve insan hakları ihlalcilerinin kullandıkları diğer bir argüman da Atatürk ilke ve İnkılâplarıdır. Yeni çıkacak Anayasada kesinlikle Atatürk ilke ve inkılâpları veya buna atıf maddeler olmamalıdır” ifadelerini kullandı.
(İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir