• DOLAR 32.574
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2431.339
  • ...
HÜDA PAR`dan `Üç Aylar` mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ramazan’ın da içinde bulunduğu, Miraç ve Berat kandilleri ve Kadir gecesinin idrak edileceği üç aylar ile ilgili Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) genel merkezi bir mesaj yayımladı.
 
Mesajda, İslam âlemi olarak rahmete, adalete, özgürlüğe ve vahdete en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde girmiş olduğumuz mübarek üç ayların başta Müslümanlar olmak üzere bütün insanlığa hayırlara vesile olmasını Allah-u Teâlâ’dan niyaz edildi.
 
Bangladeş, Arakan, Suriye, Çeçenistan, Irak, Pakistan ve Mali’deki zulmün bu mübarek aylarda son bulması için duyarlı olma çağrısının yapıldığı mesajda, tüm Müslümanlardan dua talep edildi.  
 
Bangladeş çağrısı
Bangladeş`te İslam`a hakaret edilen internet sitelerini protesto etmek için bir araya gelen Müslümanlara Bangladeş polisinin hedef gözeterek ateş açması sonucu yüzlerce Müslüman’ın şehit edildiği hatırlatılan mesajda, “Allah-u Teâlâ şehadetlerini kabul eylesin, zalimleri de helak eylesin. Bangladeşli Müslümanlar, İslam`a ve Aziz Peygamberine hakaret edenler için ölüm cezası dâhil yasa çıkarılması için aylardır gösteri yapıyorlardı.
 
Bangladeş hükümetinin emperyalist batının desteğini almadan böyle bir katliam yapamayacağı aşikârdır. Eğer Arakan’da Müslümanlar diri diri yakılırken İslam âleminden yeterli tepki gelse idi, Bangladeş hükümeti batının desteğine rağmen buna cüret edemezdi. Küfrün bu pervasızlığı kendi gücünden değil, ümmetin parçalanmışlığındandır.
 
Hükümeti tepkisini en üst düzeyde ortaya koymaya, zulme ve zalimlere karşı olduğunu iddia eden hükümetleri ve insan hakları savunucularını da insanlık adına harekete geçmeye davet ediyoruz” denildi.
(M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir