• DOLAR 32.551
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.05
  • ...
Umut Kapısı Gıda Bankası Nisan ayı raporu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR –  Yaptığı yardımlarla muhtaçların yüzünü güldüren Umut Kapısı Gıda Bankası, Nisan ayında yapılan yardım faaliyetlerini kapsayan raporunu açıkladı.
 
Nisan ayında da mağdur ailelere yönelik gıda dağıtma faaliyetlerinin devam ettiği belirtilen açıklamada, “Mağdur aileler derneğimize gelip, gıda paketlerini belirtilen gün ve saate aldılar. Yaşlı ve sakat oldukları için gelemeyen veya mazeretleri olanların gıda paketleri gönüllü arkadaşlarımız tarafından kapılarına teslim edildi. Nisan ayı içerisinde 345 mağdur aileye gıda yardımı yapıldı. Ayrıca hayır sahiplerinin kesip fakirlere ulaştırılmak üzere derneğimize teslim ettikleri143 parça kurban etini mağdur ailelere verdik. Ayda bir de olsa evlerine et girdiğini söyleyen mağdurlar, hayır sahiplerine bol bol dua etti” denildi.
 
Hayırseverlere de çağrıda bulunulan açıklamada, “Bu yardımları yalnız başımıza yetiştiremiyoruz. Yükümüz ağırdır. Bize başvuran mağdurların hepsinin ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Gelin elele verip, bir nebzede olsa tanıdığınız veya tanımadığınız ailelere yardımcı olalım ve onların hayır dualarını alalım. Çünkü mazlumun yaptığı duayı Rabbimiz geri çevirmez.  Allah Teâlâ Hadid Suresi’nin 18. Ayeti kerimesinde şöyle buyuruyor: ‘Gerçek şu ki, sadaka veren erkekler ile sadaka veren kadınlar ve Allah`a güzel bir borç verenler; onlar için kat kat arttırılır ve `kerim (üstün ve onurlu)` olan ecir de onlarındır’” ifadelerine yer verildi.    (İLKHA)                                                     
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir