• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: Ekonomi manipülasyona uğrayan alanların başında geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi iş birliğinde İstanbul'da düzenlenen Ekonomi-Finans Muhabirliği Eğitim Programı'nın açılışında konuştu.

Altun, "Türkiye ne zaman ayağa kalksa, kalkınma hamlelerinde bulunsa, ekonomisini güçlendirse, milletin refahını ve huzurunu artırsa, bu ülkenin büyümesine ve gelişmesine tahammül edemeyenler yahut da çıkarları zarar görenler hemen devreye giriyor. Bu süreçte en fazla manipülasyona uğrayan, yalana maruz kalan alanların başında da ekonomi geliyor. Ekonomik verilerin algı operasyonları için çarpıtılmasına, dezenformasyona dayalı içeriklerin kamuoyuna haber diye sunulmasına, böylece ekonomik ve toplumsal hayatımızda tahribat oluşturulmasına ne yazık ki ülkemizde sıklıkla şahit oluyoruz." dedi.

Yaptırımlar, kur manipülasyonları ya da finansal spekülasyonlarla ekonomiye çelme takma girişimlerini her defasında boşa çıkardıklarını söyleyen Altun, "Bu çevrelerin operasyonlarına karşı siyasal, ekonomik ve ticari boyutta tüm tedbirlerimizi aldık, bütün adımlarımızı hep ileriyi görerek attık. Biz aynı zamanda ülkemizin maruz kaldığı diplomatik ya da ekonomik bütün saldırılara karşı bir iletişim seferberliğiyle de karşı koymak için gayret sarf ediyoruz. Çünkü Türkiye karşıtı kesimlerin sıklıkla başvurduğu silah, yalan haberler, algı operasyonları, kişilere ve kurumlara yönelik itibar suikastları oluyor. Bizim de bunlara karşı en güçlü argümanlarla karşılık vermemiz bir zarurettir. Ekonomik bağımsızlık mücadelemizde maruz kaldığımız algı operasyonlarına, dezenformasyona ve kara propagandaya karşı ekonomi ve finans alanında görev yapan muhabirlere, gazetecilere gerçekten büyük bir sorumluluk düşüyor." diye konuştu.

Altun, "Manipülasyonlara açık bir alan olan ekonomi muhabirliğinde donanımlı gazetecilerin yetiştirilmesi son derece önemlidir. Her geçen gün büyüyen, gelişen bir ekonomiye sahip ülkemizde ekonomi basınının haber bulma sıkıntısı yaşamadığı hepimizin malumudur. Türk ekonomisinin yarattığı fırsatların, büyümenin ekonomi basınımız tarafından da değerlendirileceğine inanıyorum." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir