• DOLAR 32.393
  • EURO 34.621
  • ALTIN 2388.515
  • ...
Gaziantep’te doğaseverler yürüyüşte buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şehitkamil ilçesindeki Dülük Ormanı içinde bulunan Dülük Tabiat Parkı doğa yürüyüşçülerinin rotası oldu. Huzurlu bir gün geçirmek isteyen doğaseverler, Dülük Tabiat Parkı’nın yolunu tuttu. 7'den 70'e çok sayıda kişi doğada vakit geçirmenin tadını çıkardı.

Şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenler, hafta sonunda parkta hem doğa yürüyüşü yaptı hem de farklı etkinliklerle keyif dolu vakit geçirdiler.

Ailelerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte çocuklarda doyasıya eğlenerek karın tadını çıkardılar.

Gaziantep Dağcılık ve Doğa Sporları Kulubü (GADAK) Başkan Yardımcısı Mehmet Çerçi, her ay en az iki defa etkinlik yaptıklarını ancak son haftalarda yoğun kar yağışı sebebiyle etkinlik yapamadıklarını, havaların biraz düzelmesi ve karların erimesini fırsata çevirerek hem karda hem de ormanda bir kar yürüyüş etkinliği yaptıklarını söyledi.

Çerçi, amaçlarının insanları doğa ile buluşturmak, doğa ile iç içe olmalarını sağlamak, hem spor hem de temiz bir hava ve neşeli bir ortam oluşturmak olduğunu söyledi.

Etkinlikte katılımcılardan ücret talep etmediklerini belirten Çerçi, “Zaten etkinliklerimizde herhangi bir para kazanma amacı gütmüyoruz, etkinlikte ne masraf giderse katılımcılarımızla eşit bir şekilde paylaşıyoruz.” dedi.

Son zamanlarda Gaziantep’e yağan yoğun kar yağışıyla birlikte evlerine kapanan vatandaşlar böyle bir etkinlikle kendilerini daha rahat ve rahatlamış hissettiklerini söylediler.

Kulüp olarak birçok etkinliğine katıldıklarını ifade eden Babir Albayındır da, “Etkinliğe ailemle birlikte katıldım. Ailem çok mutlu oldu, herkese tavsiye ederim.” ifadelerini kullandı.

Mustafa Gazi Memikbeşe ise, “Hemen hemen her etkinliğe katılıyorum. Gaziantep Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nü çok seviyorum. çok cana yakın insanlar, bazen ailemle bazen de arkadaşlarımla etkinliklere katılıyorum. Bu etkinliğinde Gaziantep’te olması bizleri daha da mutlu etti.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir