• DOLAR 32.511
  • EURO 35.183
  • ALTIN 2491.199
  • ...
Bilim ve Sanat Merkezleri'nin sayısı 350'ye çıkarılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli açılış ve programlara katılmak için geldiği Konya'da, Valilik ziyaretinde yüz yüze kesintisiz eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda gerekli önlemleri toplam 71 bin 320 okulda aldıklarını aktaran Özer, "Nasıl birinci dönemde yüz yüze kesintisiz şekilde eğitime devam ettiysek aynı kararlılıkla inşallah bu dönemde yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Özer, Valilikteki İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Toplantıda, Konya'nın eğitim yatırımlarının yapılması ve eksiklerin giderilmesi konusunda değerlendirmede bulunduklarını aktaran Özer, kentte Millî Eğitim Bakanlığının ciddi yatırımlarının bulunduğunu vurguladı.

Konya'ya 1,3 milyar liralık eğitim yatırımı

Özer, Konya'da yaklaşık 700 milyon liralık yatırımın sürdüğüne işaret ederek şöyle konuştu: "Bugünkü değerlendirmemizde 20 yeni okul yatırımını da bu 700 milyon liralık yatırımın içerisine dâhil ettik. Bunların içerisinde Karatay'dan Meram'a ve diğer tüm ilçelere, özellikle ilkokul ve ortaokul seviyesindeki ikili eğitimlerin ortamdan kaldırılması ve anaokulu ihtiyacının karşılanması bağlamında tüm taleplere olumlu şekilde yaklaştık. Yaklaşık 500 milyon liralık 20 okul yatırımını da Konya'mıza kazandırmış olduk. İlave olarak okullarımızdaki güçlendirmeyle ilgili yaklaşık 100 milyon liralık talebi de olumlu olarak değerlendirdik. Onların da güçlendirmelerini Millî Eğitim Bakanlığı Yatırım Planı içerisine koyduk. Hem mevcut yatırımlar hem de bugünkü ilave verdiğimiz yatırımlarla Konya'mıza 2022 yılındaki eğitim öğretim yatırımlarının toplam bütçesi 1,3 milyar liraya çıktı."

225 olan BİLSEM sayısı, yıl içinde 350'ye çıkıyor

Özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesiyle ilgili Türkiye'nin her noktasında BİLSEM'in olduğuna dikkati çeken Özer, şunları kaydetti: "Şu anda 225 bilim ve sanat merkezi var. İnşallah 2022 yılında bunları 350'ye çıkartmak istiyoruz. Yani mümkün olduğu kadar bu merkezlerin hem illerimizde hem de ilçelerimizde erişilebilirliğini kolaylaştırmak istiyoruz. Vatandaşımızın çocuklarının, BİLSEM için ilçeler arası seyahat yapmasını istemiyoruz. Mümkün olduğu kadar bulundukları yerlerde hizmet almasını istiyoruz. Bu kapsamda Konya'mızda 5 BİLSEM vardı, 5 daha verdik. Yani bugün itibarıyla Beyşehir, Seydişehir, Cihanbeyli, Kulu ve Çumra'ya birer lise kuracağız ve Konya'da BİLSEM'i 10'a çıkartmış olacağız."

 Özer'e Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem ve Halil Etyemez, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük eşlik etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir