• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
İşyeri elektrik faturaları aylık kira bedelini geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Genel Kurulunda yeniden başkanlığa seçilen Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, akaryakıt, doğalgaz ve elektrik tarifelerine, yüksek gelen faturalara mutlaka bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

 

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, yeniden MESOB Başkanı seçilen Keskin'e "hayırlı olsun" ziyareti gerçekleştirdi.

Yapılan seçimin hayırlı olmasını dileyen Canbay, "Sıkıntı çeken esnaf konusunda neler yapabiliriz, onlara nasıl destek verebiliriz?" şeklinde esnafın sorunları hakkında genel bir istişare yaptıklarını söyledi.

Canbay, yapılan seçimlerde göreve gelen tüm oda başkanlarına başarı dilediklerini iletti.

"Lütfen sokaktaki ateşi söndürün!"

Canbay ile yaptığı görüşmede konuşan Keskin, esnafın şu anda büyük bir sıkıntı içinde olduğunu kaydetti.

Keskin, "Akaryakıt, doğalgaz ve elektrik tarifelerine mutlaka bir çözüm bulunmalı. Zamlar mutlaka geri çekilmeli, belli bir seviyeye indirilmeli. Konutlar için tüketim 150’den 210 kilowatsaate çekildi. Buna yine yüzde 50 zam yapılmış. Ancak yüzde 127 zam çok büyük bir sıkıntı. Şu anda esnafımızın elektrik faturaları aylık işyeri kirasını geçti. Yarın bu durum işyeri kiralarının artışına yansıtılacak.  Acil önlem alınmazsa esnaf ve sanatkarımızı daha zor günler bekliyor olacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize çağrıda bulunuyoruz; bu millet size 20 yıldır güvendi, halen güveniyor, ama bu sokaktaki ateşin durdurulması lazım, bu zamların geri çekilmesi lazım." (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir