• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İslam’ı hedef alan HDP’li Vekil Ersoy’a tepkiler dinmek bilmiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ersoy’un konuşmasında İslam’ı hedef aldığını belirten Turan, “HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, TBMM Genel Kurulu'nda İslam’ı ve Müslümanları hedef alan sözleriyle haddini aşmıştır. Konuşmasında ‘Size neden gerici diyoruz biliyor musunuz? Çünkü sizler 500 yıl geride kalmış Osmanlı'yı, 1500 yıl geride kalmış din esaslı toplum düzenini yeniden hortlatmaya çalışıyorsunuz. Biz kadınlar özgür olabileceğimizi öğrendik ve ne 500 yıl ne de 1500 yıl öncesine gitmeye niyetimiz yok. Götüremezsiniz.’ sözleriyle ecdadımıza ve İslam’a iftira atma ve hakaret etme cüretinde bulunmuştur.” dedi.

“HDP İslam düşmanlarının safında”

HDP’nin her zaman İslam düşmanlarının safında yer aldığına vurgu yapan Turan, “Müslüman Kürt halkının oylarına talip olan bu zihniyetin kafa yapısını ve sözde çağdaşlık algısını bir kez daha gözler önüne sermiştir. HDP İslam'a olan kinleri ve taşkınlıkları sebebiyle her zaman İslam düşmanlarının safında yer almıştır.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanların mukaddesatlarına dil uzatan Ersoy’u lanetliyoruz”

Konuşmasının devamında Turan şunları söyledi: “Siyasi kanadı gibi davrandıkları, PKK terör örgütü gibi kandan beslenen böylesi ucube bir zihniyetin, milletin vicdanında yeri yoktur ve olamaz da. Mübarek Regaib Gecesi’nde ecdadımıza, dinimize, dinimizin hüküm ve şiarlarına yönelik çirkin hakaretlerde bulunan ve İslam’a açıkça düşmanlığını ilan eden, Müslüman Kürtlerin mukaddesatlarına dil uzatmayı medeniyet sanan HDP'li Oya Ersoy'u kınıyor ve lanetliyoruz.”(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir