• DOLAR 32.45
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2439.955
  • ...
Amed Halkının `Duman`a Tepkisi Dinmiyor- VİDEO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - `Rezil` isimli şarkısında İhlas Suresi` ile dalga geçen Duman grubunun, Peygamberler ve Sahabeler şehri Diyarbakır`da yarın düzenlemek istediği konsere STK`lardan tepkiler gelmeye devam ediyor. Aralarında Mustazafler Cemiyeti,  Memur Sen, Ay-Der, İhvan Der ve Bilge Gençlik Grubu’nun da bulunduğu 49 sivil toplum kuruluşu, konserin yapılacağı Habitat Eğlence Merkez’inin önünde yaptıkları ortak kitlesel basın açıklamasıyla, konserin iptal etmesini istediler. Açıklamada, iptal edilmemesi durumunda, konserin yapılacağı gün de yasal tepkilerin ortaya konulacağı belirtildi.
 
Konser iptal olmazsa yarın konser günü yasal tepkimizi ortaya koyacağız’
Duman adlı müzik grubunun Diyarbakır`da yarın düzenlemek istediği konseri protesto etmek amacıyla 49 sivil toplum kuruluşu öncülüğünde kadın erkek, genç yaşlı büyük bir kitle; Cuma namazından sonra yağan yağmura aldırış etmeden konserin yapılacağı Seyrantepe TOKİ’deki Habitat Eğlence Merkezine tekbir ve sloganlarla yürüdü.
 
‘Kuranla alay eden diller lal olsun, Ey Amed halkı! Kur’anla alay edilmesine sessiz kalma, Kurdistan halkı kutsallarına alay edilmesine tahammül etmez, Ey Müslüman uyuma inancına sahip çık, Kurdistan’da İslam düşmanlığına hayır, Kuran’la alay eden zehirli Duman’ın Amed’teki konserine hayır’ sloganlarını atan kitle sık sık salavat ve tekbir getirdi.  Eğlence mekanı önünde 49 STK adına yağmur altında kitlesel basın açıklamasını okuyan M.Ali Güçtürk, büyük İslam Medeniyeti’nin en güzide şehirlerinden biri olan, sahabeler ve peygamberler diyarı Diyarbakır’da, Duman Grubu’nun yarın TOKİ 3.Etap Habitat adlı eğlence mekânında düşünülen açık hava konseri tertiplemeyi düşündüğü için bir araya geldiklerini söyledi.
 
‘Duman Grubu’nu kınıyor ve lanetliyoruz’
Güçtürk, Duman Grubu’nu Kur’an-ı Kerim’e saygısızlık ettiği için kınadıkların ve lanetlediklerini belirterek, “Bu ‘Rezil’ müzik grubunun İslam’ın en yüce değeri Kur’an-ı Kerim’in İhlâs Suresi’ndeki ‘lem yelid velem yuled’ ayetlerini ‘lem yelid ve löp yutar’ şeklinde ifade ederek hem kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e hem de tüm Müslümanları töhmet altında bırakacak şekilde İslami şahsiyete yönelik hakaret içermiştirdedi.
 
Tarihsel süreç içerisinde vahyin nüzulünden sonra yeryüzündeki müstekbir güçlerin İslam’ın en yüce değeri olan Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılarda bulunduğuna dikkat çeken Güçtürk, bu amaçla İslam ve Kur’an düşmanlarının Allah’ın yüce sözlerini tahrif etme ve saptırma amaçlı çeşitli girişimlerde bulunduğunu söyledi.
 
‘Kuran’ın fedaisi Müslümanlar kirli tezgâhları boşa çıkarmışlardır’
Diyarbakır’da tertiplenmek istenen konserin de, bu tür kirli tezgâhların bir parçası olduğunu ifade eden Güçtürk, “Kur’an-ı Kerim’in fedaisi Müslümanlar her defasında bu kirli tezgâhları boşa çıkarmışlardır. Genellikle Kur’an düşmanı batı emperyalist ülkelerin karanlık odalarında senaryo haline getirilen ve sözde sanat adı altında icra edilen bu melanetler ne yazık ki; halkı Müslüman olan ülkelerde dininden ve değerlerinden bihaber batı emperyalizmi kuklası sözde sanatçı taslakları tarafından icra edilmeye çalışılmaktadır. Bilinmelidir ki; Batı emperyalizmi İslam’a ve onun en yüce değeri olan; Kur’an-ı Kerim’e saldırırken topyekûn İslam dinini hedef almaktadır. Müslüman halka düşmanlığını açık bir şekilde ilan etmektedirler. Bu düşmanlıklarını Irak’ta, Afganistan’da, Pakistan’da ve en son Bangladeş’te defalarca sergilemekten çekinmemişlerdir. Batı emperyalizmi değirmenine su taşımak ve onların maşası konumundaki zavallı yerli biçareler ise neye ve kime hizmet ettiklerinin farkında olmaksızın İslam ve Kur’an düşmanlığını yapmaktadırlar” ifadelerini kullandı.
 
‘Müslüman Kürt halkının beslendiği hayat kaynağı Kur’an-ı Kerim’dir’
Müslüman Kürt halkının beslendiği hayat kaynağının Kur’an-ı Kerim olduğunu belirten Güçtürk, Şeyh Said’in ‘Kur’an-ı Kerim bizim için en büyük Namus-i Ekberdir’ sözünü hatırlatarak; yeryüzündeki hiçbir gücün kendilerini Kur’an-ı Kerim’in İlahi mesajından uzaklaştıramayacağına vurgu yaptı.
 
Müslümanlar olarak kendilerinin; Kur’an-ı Kerim’e olan bağlılıklarını ve onun uğrunda her türlü fedakârlığı göze alacaklarını ilan ettiklerini sözlerine ekleyen Güçtürk, yeryüzünde insanlığın kurtuluş reçetesi ve Allah’ın nurlu ipi Kur’an-ı Kerim’in, kendileri için hidayet rehberi olduğunun altını çizdi.
 
Müslüman Diyarbakır halkının Peygamberine ve Kur’an-ı Kerim’e yapılan hakareti hiçbir şekilde affetmeyeceğini vurgulayan Güçtürk, Müslümanların bu topraklarda İslam’ın yüce değerini her zaman baş tacı ettiğini ve İslam’ın yüce değerlerine yönelik saldırılara canını siper ederek karşı koyduğunu söyledi.
 
‘Sponsorları kınıyor ve Müslüman halkımıza şikâyet ediyoruz’
Güçtürk açıklamanın devamında, “Bizler Müslüman Diyarbakır halkı olarak; bu ‘Rezil’ grubuna sponsor olan ve halkımızın İslami hassasiyetlerinin gereği olarak desteğini çeken; Faruk Alış Veriş Merkezi, Birey Dershaneleri ve Mega Center, sponsorluktan vazgeçtiği için kendilerine teşekkür ederiz. ‘Rezil’ gruba sponsor olarak desteğini sürdüren başta Habitat Eğlence Merkezi olmak üzere içecek marketleri kınıyor, Müslüman Diyarbekir halkımıza şikayet ediyor, bu mekanlarda alışveriş yapmamalarını tavsiye ediyoruz”  ifadelerine yer verdi.
 
‘Konser iptal olmazsa yarın konser günü yasal tepkimizi ortaya koyacağız’
Güçtürk, kitlesel basın açıklamasının sonunda, “Bizler duyarlı 49 Sivil Toplum Kuruluşu olarak; başta Habitat eğlence mekânı olmak üzere organizatörler ve destekleyici firmaların en kısa sürede bu konseri iptal etmelerini istiyoruz. İptal etmedikleri takdirde Müslüman Diyarbekir halkımız nezdinde mahkûm edeceğimizi, konser günü yasal tepkilerimizi vereceğimizi belirtiyoruz. Çünkü Kur’an-ı Kerim en yüce değerimizdir. Onu her türlü dünyevi kaygıdan, malımız ve canımızdan üstün tutacağımızı beyan ediyoruz” dedi. (Osman İçli, M.Sait Adiyaman, Hüseyin Yalçın, Sedat Aslan - İLKHA)
 
Açıklamaya destek veren sivil toplum kuruluşları
Anadolu Gençlik Derneği, Ay-Der, Bayındır Memur Sen, Bem-Bir Sen, Bağıver Derneği, Bilge Gençlik Grubu, Birlik Haber Sen, Büro Memur Sen, Camii Derneği, Çarıklı Derneği, Dider, Dem Derneği, Dicle Fırat Grubu, Din-Bir Sen, Diyanet Sen, Diyarbakır İnsani Yardım Derneği, Eğitim-Bir SEN, Enerji-Bir Sen, Gönül Köprüsü, Hayat Der, Hizmet Derneği, Hür Der, Islah-Der, İhvan Der, İkra Eğitim Der, İlim Der, İlim Yayma Cemiyeti, İlmi-Der, İmam Hatip Yrd.ve Day. Derneği, İmam Hatipliler Der. İnsan ve Erdem Hareketi, Köy-Der, Köprü Der, Kültür Memur Sen, Memur-Sen, Sağlık Der, Müstazaflar Cemiyeti, Öğ-Der, Özgür Eğitim Sen, Sahabe- Der, Sağlık Sen, Sek-der, Ş.Ali Haydar Bengi Kültür Derneği, Şafak Der, Şefkat Der, Şura Der, Toç Bir Sen, Ulaştırma Memur Sen, Yeni İhya Der, Yetim Der, Yusufi Der, Din-Bir-Der, Cansuyu Der 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir