• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Evrensel Yine Hortladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mesut Gözlü/ Haber Yorum- DOĞRUHABER

Duman grubunun yapacağı konseri iptal etmek için bir araya gelen 50 STK’ ya örgüt diyecek kadar izandan uzak evrensel gazetesi, bir de demokrasiden dem vuruyor. Grup Duman’ın gerçekleştireceği konseri “temel hak ve özgürlükler” çerçevesinde değerlendirirken, gruba tepki verenleri halkı tektipleştirmeye çalışmakla suçlamaktadır.

“Amaçları Barış Sürecinden Pay Almak”

Konserin mutlaka gerçekleşeceğini söyleyen Huner Organizasyon yetkilisi “Kimsenin özgürlüğü kısıtlanamaz. Hüda Par diye bir parti kurmuşlar. Amaçları barış sürecinde kendilerine pay almak. Bölge halkı da bunlara tepkili” diyor.
Duman grubunun yapacağı konserin iptal edilmesi için bir araya gelen 50 STK’yı görmezden gelip, sadece Hüda Par ve Mustazaflar Cemiyetinin bu konserin iptal edilmesi için mücadele gösterdiğini söylemek, diğer 49 STK’yı görmemek facianın diğer boyutudur.

Barış sürecine dâhil olmaya gelince…

Halkın tamamını kapsamayan ve sadece Pkk ve yandaşları ile yapılan sürecin çok ileri gitmeyeceği bir yerden patlak vereceği bölge halkının malumudur. Haberde konserin iptali için çalışan Hüda Par’ın sürece dâhil olma gayretleri gibi gösterilmesi, Hüda Par’ın sürece dâhil olmamasını istediklerinin bir yansıması olarak okunmaktadır.

Sol cenahın bütün STK’larının görüşüne yer verip, konserin iptal edilmesi için görüş belirten diğer 50 STK’dan birine dahi sorulmaması evrensel gazetesinin her zaman dile getirdiği temel hak ve özgürlüklerden ve ifade özgürlüğünden uzaktır.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir