• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bitlis’te Belediye karları kamyonlarla şehir dışına taşıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kar yağışı ile birlikte iş makineleri ile yol açma çalışması yürüten Bitlis Belediyesi ekipleri, karın durması ile birlikte yığınlar halindeki karları kamyonlara yükleyerek genişletme çalışması yapıyor.

Hüsrevpaşa Mahallesi'nde bulunan sokaklardaki karlar özellikle işyerlerinin kapanmasının ardından akşam saatlerinde başlatılan çalışmalar kapsamında temizleniyor. Bugüne kadar 2 bin 500 kamyon karın şehir dışına taşındığını belirten Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Aslan, vatandaşların işlerine daha kolay ulaşım sağlamaları için yapılan çalışmalar kapsamında hem bugüne kadar biriken karları hem de çöpleri aldıklarını belirtti.

Aslan, “İlimiz için beklediğimiz kar, aralık ayından beri yağışının Belediyemize zorlukları oluyor. Bitlis’in topografik yapısından kaynaklı zorluk olarak karları güzel havalarda taşıma yöntemiyle şehir dışına taşıyoruz. Yoksa bir süre sonra kenarlarda biriken karlar hem araçlara hem de vatandaşlara zorluk çıkarıyor. Günlük 150 kamyon yaptığımız taşımayla şu ana kadar 2 bin 500 kamyon karı şehir dışına taşıdık. Kar yağışı olan günlerde ise vatandaşlarımızın işe gidiş gelişleri aksamasın diye temizliğimizi yapıyoruz. Şu anda yerde olan kar bir metre 62 santimken, kışın başından beri toplam yağan kar 5 metredir. Yine kar yağışında Türkiye’de birinciyiz. Birinci olmaktan da çok memnunuz. Çünkü geçtiğimiz ekim, kasım ayında membalarımız neredeyse tamamen kurumuştu. Bu membaların kuruması sadece Bitlis’in susuzluk çekeceği anlamına gelmiyor. Harran Ovası'na kadar bütün bölgenin susuzluk çekmesi anlamına geliyor. Buraya yağan kar o bölgeyi de besliyor. Hem tarımsal sulamada hem de içme suyunda bölgeye katkısı çok fazladır.  Şu ana kadar yağan kardan memnunuz. İnşallah önümüzdeki günlerde yağan karlarla birlikte bu yılı kuraklık yaşamadan atlatırız. Karın olması bizim için berekettir. Biraz zorlanıyoruz ama yağmasını da bekliyoruz.”

Buz sarkıtları tehlikeli boyuta geldi

Bitlis’te kar yağışının ardından çatılarda biriken karlar ve buz sarkıtları da tehlike saçmaya başladı. Boyları 1 metreden 5 metreye kadar uzanan buz sakıtları vatandaşlar için tehlike arz etmeye başladı. Yetkililer, özellikle bu tür çatılı bölgelerde bulunan vatandaşların daha dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunurken, binaların üst katlarında bulunan bazı vatandaşlar da buz sarkıtlarını kürekler yardımıyla kırmaya çalışıyor. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir