• DOLAR 32.462
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2440.71
  • ...
"Engellilere, yetimlere ve yoksullara sahip çıkılmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Belediyesi tarafında Kültür Merkezinde düzenlenen “Engelsiz Buluşma” programına Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu başkan yardımcısı Ayhan Bahçeli, İl Müftü yardımcısı, engeliler ve engeli yakınları katıldı.

 

Gayemiz engellilere iş istihdamı sağlamaktır

 Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, “Bugüne kadar getirmeye çalışıp, getiremediğimiz hizmetlerden dolayı sizlerden özür diliyorum” diyerek şunları söyledi: “Bir belediye başkanı olarak geldiğim günden buyana Bitlis’teki engelli kardeşlerimize yönelik çalışmalarımız olmuştur. Barınacak yeri olmayan engelliler derneğimizin yer tahsisini valiliğimizin desteğiyle yaptık. Engellilerimizin toplumla kaynaşmasını sağlamak için elimizde gelen gayreti gösterdik. En büyük amacımızda Milli Eğitimle işbirliği içerisinde engelli kardeşlerimizin eğitimini sağlayarak, eğitim sonucunda onların yapabileceği bir iş istihdamını sağlamaktır” dedi.

 

Allah yeryüzünü bir imtihan yeri olarak yaratmıştır

Allah’ın yeryüzüne gönderdiği insanları en güzel şekilde yarattığını belirten Bitlis valisi Veysel Yurdakul ise, “Allah yeryüzünü bir imtihan yeri olarak yaratmıştır. Engelliler ile engelsizler bu imtihana tabi olmaktadırlar. Engelliler bu engel olma durumlarına ne kadar sabır gösterirler diye bu sınava tabi olmaktadır. Bizler insani ve vicdani değerlerimizle bu imtihanı hep beraber geçmeliyiz.

Devletin bize sağladığı veya sağlamadığı tüm imkânlarımızı sarf ederek bu engelli kardeşlerimize destek olmalıyız. Engellisine, yetimine ve yoksulluna sahip çıkmayan devlet devlet değildir. Büyük iddiaları olan devletler bünyesinde bulunan yetimlere, yoksullara ve engellilere sahip çıkmalıdır. Burada da sivil toplum kuruluşlarına büyük işler düşmektedir.”

 

Toplum engelli insana karşı bakış açısını değiştirmelidir

Bitlis’e ilk kez geldiğini belirterek, ailelere tavsiyelerde bulunan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu başkan yardımcısı Ayhan Bahçeli isE, “Daha önceleri bu kadar imkânlar mevcut değildi. Fakat şimdi bu imkânlara sahip olmuşuzdur. Burada ailelere büyük işler düşmektedir. Aileler engelli çocuklarını ve gençlerini evlere hapis etmemelidir. Onlara destek vererek toplumun içerisine çıkarmalıdırlar. Toplumun engelli insanlara bakış açısının değiştirilmesi için çalışmaların yapılması gerekmektedir.  Toplumsal olarak sakatlığı engelleyici tedbirler alınmalıdır. Son zamanlarda gerek yerel gerekse de merkezi yönetimlerde engelliler ile ilgili çığır açtı. Bu çalışmaların devam etmesini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir