• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Bizim Elimizden Tutacak Kimse Yok Mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Basmane bölgesinde yaşayan ailenin durumu içler acısı. Öyle ki, evin annesi Serpil Albay iki ayakları kesik olarak yaşamaya çalışırken, daha beş, altı yaşlarında olan evladı ise oyun oynamayı bırakmış tekerlekli sandalyeyle annesini taşıyor ve onun için sadece bir elektrikli araba istiyor.
 
Fırıncı ustası olan baba Abdullah Albay, iki yıldır eşinden dolayı işine gidemiyor. Muhtaç aile bu halde yaşamaya çalışıyor. Kaldıkları eve ev demeye ise bin şahit lazım. Baba, eşinin durumu için yetkili mercilere başvurduğunu ancak, aldığı cevapla şoke olduğunu söylüyor.
 
Eşinin üç aylığından başka hiçbir gelirlerinin olmadığını söyleyen baba “Bundan başka hiçbir gelirimiz yok, oda zaten kiraya gidiyor. Beş yaşında oğlum var, hanımın iki ayağı kesik. Yüzde 69 rapor verdiler ve buna rağmen ağırlık derecesi yok dediler. Allah için soruyorum, bu kadın kendi kendine bakabilir mi? Yetkililere başvurdum ve rapor sonucunu görünce sinirlenip yırttım” dedi.
 
5 yaşındaki Can ise “annemi babam olmayınca ben taşıyorum, sandalyeden ineceği zaman abilerden yardım istiyorum, onlar indiriyor. Ben annem için elektrikli sandalye istiyorum, lütfen bize yardım etsinler” dedi.
 
Ayakları kesik olan ve hayata tutunmaya çalışan kadın da, durumunu anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Ne isteyeceğini dahi bilemeyen anne Serpil Albay zorla elektrikli sandalye diyebildi. Onu da kimseye yük olmamak için istiyorum diyebildi. Şimdi bu aile başta yetkili merciler olmak üzere vicdan sahibi yardım severleri bekliyor. (Yunus Şani - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir