• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şanlıurfa'dan Suriye'ye 13 tır insani yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İHH Şanlıurfa tarafından hazırlanan, içinde un, barınma malzemesi ve kışlık giyim eşyasının bulunduğu 13 tır insani yardım malzemesi, insanlık dramının yaşandığı İdlib, Cerablus, Bab ve Azez için yola çıktı. 

Yardım malzemelerinin bulunduğu 13 tır, Karaköprü ilçesindeki Fuar Merkezinde düzenlenen program ile Suriye'ye gönderildi.

Düzenlenen Programa; Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yasin Akgül, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ve çok sayıda STK başkanı katıldı.

İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila tarafından okunan basın açıklamasında Suriye’deki savaş sebebiyle göç etmek zorunda kalan milyonlarca insanın çok zor şartlarda yaşadığına dikkat çekildi.

"Yağmur yağdığında kamplar çamurla doluyor"

Milyonlarca ihtiyaç sahibi insanın Müslümanların desteğini beklediğini ifade eden Atila, "Suriye’deki savaş sebebiyle göç etmek zorunda kalan milyonlarca insan yıllardır çok zor şartlarda yaşıyor. Her kış geldiğinde ise dondurucu soğuk ve yağmur şartları daha da zorlaştırıyor. Bu son bir hafta on gündeki kar yağışları ve aşırı soğuklar zor olan şartları daha beter zorlaştırdı ve maalesef donarak ölme hadiselerine bile şahit olduk. Maddi imkânsızlıklar sebebiyle giyim, bot, mont, battaniye, soba ve kömür gibi temel ihtiyaç malzemelerine ulaşamayan yüz binlerce aile var. Yağmur yağdığında kamplar çamurla doluyor ve çadırdan çıkıp yürümek dahi mümkün olamıyor. Bu nedenle milyonlarca ihtiyaç sahibi kardeşimiz yolunuzu/yolumuzu gözlüyor." dedi.

 

"13 Tır insani yardım malzemesi hazırlamış bulunmaktayız"

Kentte yaşayan Suriyeli muhacirlerin de yardım tırlarında katkıları olduğunu belirten Atila, "Peygamberler şehrinde Şanlıurfa İHH olarak inancımızın ve insanlığımızın gereği, İlçe teşkilatlarımız ve tüm birimlerimizle, yönetim kurulumuz, kadın kolları, genç ihh, yetim birimi, muhacir birimi, tanıtım birimlerimizle seferber olduk, ‘Kış Kapıda, Yalnız Bırakma’ kampanyamız kapsamında halkımızın yoğun teveccühü, destek ve katkılarıyla İdlib, Cerablus, Bab ve Azez bölgelerindeki kardeş Suriye halkı için Şanlıurfa Merkezden 6, Akçakale ilçemizden 5, Birecik ilçemizden de 2 tır olmak üzere toplam 13 Tır insani yardım malzemesi hazırlamış bulunmaktayız. Siverek, Viranşehir, Ceylanpınar, Harran, Suruç, Halfeti, Hilvan ve Bozova ilçe teşkilatlarımız da halkımızla beraber kampanyamıza ciddi destek oldular. İlimizde yaşayan Suriyeli muhacir kardeşlerimizin de bu yardım tırlarında ciddi katkıları ve emekleri oldu." ifadelerini kullandı.

"Yardımımızın piyasa değeri yaklaşık 5 milyon 240 bin liradır"

Yardımların az da olsa mazlum ve mağdurlara derman olacağını söyleyen Atila, "6 tırımızda kömür, 1 tırımızda un, 1 tırımızda battaniye, diğer tırlarımız da ise gıda, giyim, ayakkabı, yastık, yorgan, battaniye, soba, temizlik ürünleri, yakacak vs. insani yardım malzemeleri bulunmakta ve bu yardımımızın piyasa değeri yaklaşık 5 milyon 240 bin liradır. Bu 13 tırlık yardım konvoyumuzu birazdan huzurlarınızda İdlib, Azez ve Cerablus bölgelerindeki Suriyeli muhacir kardeşlerimize ulaştırmak üzere uğurlayacağız. İnşaallah bu yardım tırlarımız selametle söz konusu bölgelere varır ve az da olsa mazlum ve mağdur çocuklara, kadınlar, yaşlılara ve hastalara derman olacaktır." diye konuştu.

"Yine yardım tırlarımızı göndermeye devam edeceğiz"

Yardım kampanyalarına devam edeceklerini vurgulayan Atila, "Şanlıurfa geçmişine, inancına, kültürüne ve şanına yakışanı yapmış, hem İlimizdeki 500 bin muhacire ensar olmuş ve hem de Suriye’de ki kardeşlerine yardım tırlarını yıllardır gönderiyor ve hala göndermeye devam ediyor. Kampanyamız devam ediyor inşallah haftaya yine yardım tırlarımızı göndermeye devam edeceğiz. Bu yardım çalışmamızda emeği ve katkısı olan herkese ama herkese, bağışçılarımıza, büyük bir özveriyle çalışan yerli ve Suriyeli gönüllülerimize, teşkilatlarımıza, ilçe temsilciliklerimize ayrı ayrı teşekkür ederiz. Allah hepsinden kabul eylesin. Hepinize Teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

Yapılan duanın ardından tırlar Suriye'ye gitmek için yola koyuldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir