• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
Abdülhamit Gül'ün istifasının sebebi o görüntüler mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, 

"Son derece haksız, yanlış, art niyetli bir yorum. Katılmam mümkün değil. Sürece nasıl gelindi, bilmiyorum. Bakanların kimler olacağı konusu Cumhurbaşkanı’nın takdiridir" ifadelerini kullandı.

"Abdulhamit Gül uzun yıllar siyaset yaptığım çok değerli bir arkadaşım" diyen Kurtulmuş, 15 Temmuz sonrası süreçte yargıdaki yanlışlarla ilgili ciddi mücadele yürüttü. Ayrıca insan hakları eylem planı, yeni anayasa çalışmaları ve demokratik adımlar konusunda da ciddi çalışmaları oldu. Abdulhamit Gül nasıl bir istikamette idiyse, Bekir Bozdağ da aynı istikamet ve fikriyatta olduğuna güvendiğim değerli bir arkadaşımdır" diye konuştu.

İstifasının nedeni mobese kayıtları mı?

Abdulhamit Gül’ün bakan olarak yaptığı son konuşmada söylediği “Hukuk devletinde haysiyet cellatlığı, itibar suikastı olmaz. FETÖ’vari anlayış ve uygulamaların gerçekleştirilmemesi yönünde tedbir alınması en esaslı görevlerden biridir” sözü de çok tartışılmış, hatta Ekrem İmamoğlu ile ilgili MOBESE kayıtları ile ilişkilendirilmişti. Kurtulmuş, “Abdulhamit Gül bu sözleri hangi kontekste söyledi bilmiyorum. Ancak söylediği sözler hukuk devletinin temel prensiplerindendir” yorumunu yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir