• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman`da su ürünleri semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü`nün işbirliğiyle İl Gıda Tarım Toplantı Salonu`nda saat 14.00’te "1. Bölgesel Su Ürünleri 2013 Seminerleri" konulu seminer düzenlendi.

 

Seminere Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan, Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Hakan Akgün, Su Ürünleri Mühendisi Nedim Gürel Örnekçi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Şube Müdürleri ve balıkçılar katıldı.

 

Seminer açılışında bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı su ürünlerine vermiş olduğu öneme binaen su ürünleri genel müdürlüğü oluşturuldu. Genel müdürümüz Türkiye’nin kurtuluşunu su ürünlerinde görüyor ve o kadar su ürünlerini seviyor. İnşallah Batman’ımız için genel müdürümüz ile su ürünlerinde ne yapabiliriz diye oturup konuşacağız” dedi.

 

Açılış konuşmasının ardından Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği Su Ürünleri Şube Müdürü Ercan Ömeroğlu, bir teşekkür konuşması yaptı.

 

Teşekkür konuşmasının ardından seminer Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu’nun çalışmaları ile ilgili slayt gösterimi sunuldu.

 

Daha sonra Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Hakan Akgün söz alarak, su ürünleri ve çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

 

Verilen bilgilerin ardından Su Ürünleri Mühendisi Nedim Gürel Örnekçi, ‘dünyada su ürünleri yetiştiriciliği’ ve ‘alabalık yetiştiriciliğine genel bir bakış’ konuları hakkında bir sunum yaparak bilgiler sundu.

 

Toplantıda genel olarak su ürünleri yetiştiriciliği, avcılık, balık hastalıkları, su ürünleri tüketimi, ambalaj, marka, fuarlar, ithalat, ihracat, bürokratik sorunlar konuları sektör temsilcileri tarafından ele alındı.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir