• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kur’an Nesli Platformundan Regaib Gecesi mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mesajı, Platformun Konya Koordinatörü Necmi Durmazer paylaştı.

Mesajına, Allah'a hamd, Hazreti Muhammed'e salat ve selam ile başlayan Durmazer, rahmet, bereket, mağfiret ve muhabbetin arttığı üç aylara yeniden ulaşmanın heyecan ve mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

Bu kuşatıcı rahmet aylarının, zorlu dünya şartlarında taze bir nefes gibi geldiğini vurgulayan Durmazer, "Üç ayların müjdecisi olan ve bu ayların mübarek gecelerinden ilki olan Regaib Gecesini idrak edeceğiz. Ki bu gece Yüce Rabbimizin rahmet, bağış ve yardımlarının sağanak sağanak yağdığı bir gecedir." dedi.

Durmazer, "Üç aylar ve özelde ilk mübarek gece olan Regaib Gecesi, yeniden başlamak isteyenlere bir fırsat, yolunu kaybetmişlere bir sırat ve ümitsizliğe düşmüşlere bir ümit kapısıdır. Dünyanın gaflet atmosferinden kaçıp Rabbe sığınılan en güzel gecelerden biridir. Efendimiz aleyhissalatu vesselam 'Allah’ım! Recep ve Şâbânʼı mübârek eyle ve bizi Ramazanʼa ulaştır.' (Taberânî, Evsat, IV, 189) diye dua etmiştir." ifadelerini kullandı.

"İmkânlarla dolu kutlu bir zaman dilimi"

Durmazer, mesajında şunları kaydetti:

"Üç aylar, yüreklerimizi tövbe ve istiğfarla, hata ve günahlarımızdan temizlenmek, daralan ruhlarımızı iman ferahlığı ile ferahlatıp kulluk bilincimizi tazelemek ve Rahman'ın rızasını kazanmak için imkânlarla dolu kutlu bir zaman dilimidir.

Yüce Rabbimiz, bu mübarek ayları ve bilhassa Regaib Gecesini yeryüzü mazlumlarının ferahlığına,  insanlığın hidayetine, ümmetin uyanışına ve vahdetine vesile eylesin. Bizlere bu geceyi ve tüm gecelerimizi Kur'an'ın gölgesi altında geçirebilmeyi, hayatımızı Kur'an'a göre şekillendirmeyi ve bir Kur'an nesli yetiştirmeyi nasip eylesin.

Bu vesileyle, Kur'an Nesli Platformu olarak tüm İslam âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Gecesini tebrik eder, hayırlara vesile olması temenni ederiz." (İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir