• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
Türkiye`den Sadece 1 Gazeteci Davayı İzledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çinden bile onlarca gazetecininin bulunduğu Mladiç davasını, Boşnaklara çok önem verdiği söylenen Türkiye’den sadece tek bir gazeteci takip etti. El Cezire ve BBC gibi kanalların naklen aktardığı duruşmayı, bir Türk televizyonu, uluslar arası ajanslar üzerinden simültane çeviriyle bile yayınlamadı.

250`den fazla gazetecinin takip ettiği duruşmada Türkiye’den sadece bir tek gazeteci bulundu; Akın Emre. Türk gazeteci Akın Emre bugünkü duruşmadaki izlenimlerini ve yaşadıklarını Dünya Bülteni’ne anlattı.

Bazı Boşnakların yanısıra ‘Srebrenitsa Anneleri’ denen bir grubun 30 kadar kişiyle ve mağdur sıfatıyla duruşmada yer aldığını belirten Akın Emre, şunları söyledi:

“Davayı izleyen Srebrenitsalıların bir kısmı Mladiç’in bu dünyada çekebileceği bir ceza olmadığını düşünüyor, onlar Mladiç’in cezasının ahirette Allah tarafından verileceğine inanıyorlar. Bazı Srebrenitsalılar ise ‘Huntingg Party’ filmindeki gibi bir son arzuluyorlar; ‘Mladiç`i Srebrenitsa`da meydana insanların arasına bırakmak gerek’ diyorlar."

Mladiç’in hala Sırpların yüzde 80’i tarafından kahraman olarak görüldüğünü belirten Akın Emre’ye göre duruşmayı takip eden Boşnaklar bu duruma dikkat çekerek, yarın öbürgün yeni bir katliamın yaşanmamasının herhangi bir güvencesi olmadığını düşünüyor.

Srebrenitsa katliamının ortağının Hollanda askerleri olduğunun altını çizen Akın Emre, şimdi ise davanın Hollanda’da görülmesinin meydana getirdiği ironiye de dikkat çekiyor.

Balkanlar’ın Türkiye’nin arka bahçesi olduğunu kaydeden Akın Emre, duruşmaya katılan Srebrenitsalıların Türkiye’den beklentileri olduğunu da özellikle belirtti.
 

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir