• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Pitbull köpeklerin saldırısına uğrayan Asiye taburcu edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde 22 Aralık 2021’de pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısı sonucu ağır yaralanan Asiye Ateş, tedavi gördüğü özel hastaneden 25 Aralık 2021’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından hava ambulansıyla Antalya'ya sevk edilmişti.

Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi´ne götürülerek Pediatri Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alınan Asiye Ateş, dünyanın ilk kadavradan rahim nakli, Türkiye'de ilk yüz ve çift kol nakillerini yapan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Doktor Ömer Özkan ve ekibi tarafından doku ve sinir ameliyatı yapıldo.

 

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde çeşitli operasyonlar geçiren Asiye Ateş, bir süre evde istirahat için bugün sabah saatlerinde taburcu edildi.

Minik Asiye, annesi Zeynep ve babası Hüseyin Ateş ile 41 günlük tedavisinin ardından bir süre ev istirahati için hastaneden araçlarına binerek ayrıldı. Antalya Havalimanı’ndan uçakla Gaziantep’e gelen Asiye Ateş’i ve ailesini Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Havalimanı'nda oyuncaklar ve çiçekle karşıladı.

41 gün süren tedavisinin ardından bugün Gaziantep’e minik Asiye’yi annesinin kucağında görenler duygu dolu anlar yaşadı.   

Havalimanında yapılan karşılamada gazetecilere açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Yüreğimdeki heyecanı size anlatamam. 55 yıllık hayatımda en heyecan duyduğum anlardan birini yaşıyorum. Bebeğimiz şu anda hakikaten çok sağlıklı. Bunu tesis eden Sayın Cumhurbaşkanımız var. Bugün Ömer hoca ile doktorlarımızla, doktorlarımızın kalifikasyonu ile yürüyoruz. Ömer hocamıza, rektör hanıma çok teşekkür ediyoruz. Sağlık bakanımız ve adalet bakanımız birebir uğraştılar. Milletvekillerimiz birebir takip ettiler. Burada valim her şeyini takip etti. Hüseyin kardeşimizin hem iş sorunu hem ev sorunu çözüldü. Biz 10 gün önce bütün ekibi, sağlık işleri, sosyal işler başkanlığımızı gönderdik. Bütün ihtiyaçlarını gidermek için çalıştık. Bundan sonrası da bize emanet. Tekrar geçmiş olsun. İnşallah bundan sonra bu olaylar yaşanmasın diye de her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz.” dedi.

Karşılama sırasında konuşan Asiye Ateş’in Babası Hüseyin Ateş ise devam eden süreç hakkında bilgiler verirken, tedavinin ve desteklerin Asiye’ye tekrar umut olduğunu belirterek, teşekkürlerini şöyle ile getirdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, Adalet Bakanımızın hepsinden Allah razı olsun. Doktorumuz Ömer Özkan’dan da hepsinden Allah razı olsun. Hepsi tek tek ilgilendi, ev sorunumuz da çözüldü. İş sorunumuz çözüldü. Asiye’ye tekrardan bir umut oldular.”

4 yaşındaki Asiye Ateş 22 Aralık 2021 tarihinde pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısına uğramasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile Gaziantep’te tedavi gördüğü özel hastaneden ambulans helikopterle Antalya’ya sevk edilmiş ve tedavisine burada devam edilmişti.

Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde 22 Aralık 2021'de iki pitbullun saldırısına uğrayan Asiye Ateş, ağır yaralanmıştı. Gözaltına alınan 6 kişiden 5'i tutuklanmıştı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir