• DOLAR 32.394
  • EURO 34.611
  • ALTIN 2383.251
  • ...
Köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan karaca tedavi altına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlçenin Çerçiler Mahallesi'nde ormanlık alanda çiftçiler, köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan karacayı gördü. Hareket etmekte güçlük çeken karacayı kucağına alan çiftçiler, durumu mahalle muhtarı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

Mahalleye gelen ekipler, yaralı karacayı alarak Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığına getirdi. Yaralı karaca buradaki hayvan hastanesinde tedavi altına alındı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tedavi süreci başlatılan karacayı ziyaret etti ve son durumu hakkında bilgi aldı.

Yaralı bulunan karacanın hayvan hastanesinde tedavi altına alındığını belirten Şahin, "Tedavinin ardından karaca, inşallah sağlığına kavuşacak. Yeniden doğal hayatına bırakacağız." dedi.

“Tedavisinin ardından karacayı yeniden doğaya bırakacağız”

Yoğun kar yağışından dolayı doğada etkilenen canlıların olduğunu ifade eden Şahin, “İnsanımızın yolunu açmazsan hasta hastaneye ulaşamıyorsa canlılarda bundan etkileniyor. Kedisi, köpeği, canlısı yem bulmakta zorlanıyor. Her şey bize emanet. Sabah haberi aldıktan sonra hızlı bir şekilde ulaşıldı. Burada kurulu bir düzen var. Çok hızlı karacamızı getirdik. Uzmanlarımız baktı. Acil müdahale sonrası sağlığına kavuşacak ve doğal hayata bırakacağız. Geçmiş olsun diliyorum. Çok hızlı müdahale edildi. Tedavi olduktan sonra evine, yuvasına götüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Tedavisi yaklaşık 10 gün sürebilir”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler ise İslahiye'de çiftçiler tarafından yaralı bulunan karacayı Milli Parklar Gaziantep Şube Müdürlüğü yetkilerinin teslim aldığını ifade etti.

Ekiplerin yaralı karacayı hayvan hastanesine getirdiklerini anlatan Özsöyler, "Hayvan geldiğinde bayağı bitkin haldeydi. Ağız tarafında kanamalar vardı. Aynı zamanda göz çevresinde sıyrık ve yırtıklar vardı. Nabzı çok düşüktü. Kalp frekansı çok az sevideydi. Hayvan hastanesinde tedavisi başladı. Gerekli tedavileri yapacağız. Tedavisi bittikten sonra da aldığımız bölgeye geri bırakacağız. Tedavi süreci hayvanın bünyesinin cevap vermesine bağlıdır. Yaklaşık 10 gün sürebilir. Bu hayvanların nesli tükenmek üzeredir.” diye konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir