• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kur`an Kursları Bilgi Yarışması finali yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Çukurova Müftülüğü tarafından organize edilen Kur`an Kursları bilgi yarışmasının finali 14 kursun katılımı ile gerçekleştirildi.
 
Programa ilçe Müftüsü Abdullah Demir, ilçe vaizleri, daire personeli, Kur’an Kursu öğreticileri ile çok sayıda bayan katıldı. Ramazanoğlu Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmaya 14 Kur`an Kursu katıldı.
 
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir açılış konuşmasını yapan Çukurova ilçe Müftüsü Abdullah Demir, “Kur’an’ı öğrenmeliyiz, anlamalıyız ve yaşamalıyız. Bizim amacımız önce anneleri eğitmek, öğrencilerimizi de Kur’an’la tanıştırmaktır” dedi.
 
Müftü Demir konuşmasında, “Amacımız burada bir sınama ya da yarışma yaptırmak değildir. Biz biliyoruz ki bütün öğrenci arkadaşlarımız başarılıdır. Amacımız bu kardeşlerimizin bilgisini ölçmekten ziyade onları teşvik edip kaynaştırmaktır. Bugün burada kimse kaybetmeyecektir. Herkes kazanacak çünkü Kur’an-ı okuyan, dinini öğrenen ya da bundan dolayı yarışan insan kaybetmez. Bilakis hem dünyada hem de ahirette kazanır. Bugün hep güzel vardır. Bugün hep hayır vardır. Bugün hep başarı vardır. Şimdiden bütün yarışmacı arkadaşları birinci ilan ediyor, yarışmada başarılar diliyorum. Kur’an Kursları’mızda bu güzel insanları eğiten öğretici görevlilerime ve de bu kurslarımıza devam edip canlandıran bütün öğrenci kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.
 
Nomanoğlu Camii İmam-Hatibi Orhan Durmaz’ın sunduğu yarışmada katılımcılara 20 soru soruldu. Büyük bir çekişmeye sahne olan yarışmada D.Hafız Güzel Kur’an Kursu öğrencisi Berrin Demir birinci, Hacı Hüseyin Bilen Kur’an Kursu öğrencisi Havva Gül Kılınç  ikinci, Hacı Arif Zaloğlu Kur’an Kursu öğrencisi Nurten Eroğlu üçüncü oldu.
 
Yarışmaya katılan tüm öğrencilere ilçe Müftüsü Demir tarafından hediye takdim edildi.
 
Ayrıca yapılan Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ilçe Müftüsü Demir tarafından hediyeleri verildi.
 
Birinci kategori 17 yaş altı birinciliği Hüseyin Bilen Kız Kur`an kursundan Meryem Melemez, İkinci kategoride ise 17 yaş üstü birinciliği Hacı Hasan Ilgın Kur`an kursu öğrencisi Melek Akbaş’a ilçe Müftüsü tarafından hediyeler verildi. (Ayhan Kaya-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir