• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
`Eğitime önce ahlak ve maneviyat anlayışı kazandırılmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Mersin Şubesinin düzenlemiş olduğu “Geleceğimiz Çocuklar”  isimli konferansında konuşan dernek başkanı Necmeddin Dinç, eğitime önce ahlak ve maneviyat anlayışının kazandırılması gerektiğini söyledi.
 
Program Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması Bölge üçüncüsü olan İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Hasan Doğan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı.
 
ÖĞ-DER Şube başkanı Necmeddin Dinç yaptığı konuşmada, “Milli Eğitim müfredatı ne zaman Kur’an ve Sünnet anlayışına uygun bir hale getirilirse, bu millet top yekûn huzura ve sükunete kavuşacaktır. Ahlaksızlığın, esrar-eroin kullanımının ve öğretmenlere yönelik şiddetin giderek arttığı bir dönemde toplumdaki bu kötülüklerin kaldırılmasında tek çözüm, “Önce Ahlak ve Maneviyat” anlayışının eğitim öğretime kazandırılmasıdır” diyerek Milli Eğitim Müfredatının milletin milli ve manevi değerlerine göre yeniden yapılandırılması çağrısında bulundu.
 
Dinç, bir milletin en büyük gücünün imanlı ve inançlı nesiller olduğuna dikkat çekerek bu amaçla Eğitimci Yazar Sait Çamlıca ile Çarşamba günü iki okulda öğrencilere yönelik başarı ve motivasyon semineri yaptıklarını Perşembe günü de Salim Yılmaz Anadolu Lisesi öğrencilerine bir seminer vereceklerini ifade etti.
 
Programda Akdeniz İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı naatlar ve ilahiler seslendirilmesinin ardından Eğitimci- Yazar Sait Çamlıca “Geleceğimiz Çocuklar” konulu konferansını sundu.
 
“Doğurmak annelik, doyurmak babalık değildir” diyen Çamlıca, eğitimde ailenin rolüne dikkat çekerek aile içi iletişimin önemine vurgu yaptı. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir