• DOLAR 32.206
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2503.213
  • ...
HAMAS'tan işgal rejimi liderini kabul eden BAE'ye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS'dan yapılan açıklamada, "Birleşik Arap Emirlikleri'nin siyonist varlığın liderlerini kabul etmesini kınıyor ve siyonist düşman ve liderleriyle her türlü normalleşmenin reddedildiğini bir kez daha vurguluyoruz." denildi

Açıklamada, ziyaretin; işgalci rejimin Filistin halkına yönelik saldırganlığının ve Kudüs'te "etnik imha" politikasının arttığı, Batı Şeria'da sömürgeci yerleşim politikasının ve Filistinlilere yönelik ablukanın devam ettiği bir dönemde yapılmasının da utanç verici olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Bu normalleştirici ziyaretler işgal rejimini, Filistin halkımıza karşı saldırganlığını artırmaya ve haklarını inkarı devam ettirmeye teşvik edecektir." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, "Bölgede sadece siyonist çıkarlara ve gündeme hizmet eden, Arap ve İslam ülkelerinin ulusal çıkarlarıyla çelişen bu normalleşme politikasından derhal ve kesin bir şekilde dönülmesi çağrısında bulunuyoruz." denildi.

Siyonist rejimin yöneticisi Isaac Herzog, üst düzey yerel yetkililerle görüşmek ve Dubai'deki Expo 2020'yi ziyaret etmek için Pazar sabahı eşiyle birlikte BAE'ye geldi.

Herzog, havaalanında Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed tarafından karşılandı. Herzog daha sonra, Abu Dabi'nin veliaht prensi Mohamed bin Zayed tarafından başkanlık sarayında karşılandı.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir