• DOLAR 32.34
  • EURO 35.208
  • ALTIN 2246.716
  • ...
ABD'den flaş Rusya açıklaması: Benzeri görülmedi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


Son dakika haberi: ABD Genelkurmay Başkanı Milley Rusya'nın sınırdaki yığınağının yakın zamanda benzeri görülmediğini söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı Austin ve Genelkurmay Başkanı Milley, Rusya ile Ukrayna arasında Donbass bölgesinde başlayan kriz ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"PUTİN BUNU YAPMA KABİLİYETİNE ERİŞTİ"

ABD Savunma Bakanı Austin, Putin'in Ukrayna'ya girme konusunda nihai karar verdiğine inanmadığını ama artık bunu yapma kabiliyetine eriştiğini söyledi. Austin, Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesinin, Moskova'nın batısında güçlü ve kararlı bir NATO istemediği anlamına geleceğini söyledi.

"YAKIN ZAMANDA BENZERİNİ GÖRMEDİK"

ABD Genelkurmay Başkanı Milley ise, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağının yakın zamanda benzerini görmediklerini, durumun Soğuk Savaş dönemindeki gibi olduğunu söyledi.

"FELAKET OLUR"

Milley, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin sonucunun özellikle kentsel kesimlerde "felaket" olacağı uyarısında bulundu.

Ukrayna'ya askeri ekipman desteği vermeye devam edeceklerini belirten Milley, Rusya'nın NATO ülkelerinden herhangi birisine müdahalesi durumunda NATO anlaşmasının beşinci maddesi kapsamında güçlü bir NATO gücünün karşılık vereceğini söyledi.

NATO: HER İKİ SEÇENEĞE DE HAZIRIZ

Öte yandan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna krizine ilişkin yaptığı açıklamada, NATO'nun Rusya'yla diyalog ve politik çözüme dayalı iş birliğine açık olduğunu ancak NATO'nun çatışma ihtimaline de hazırlıklı olduğunu belirtti.

Ciddi ekonomik yaptırımlar konusunda uyarısını yineleyen Stoltenberg, "Rusya bir kez daha askeri güç kullanmaya karar vermediği sürece zamanımız var. Rus planları hakkında kesinlik yok ve belki de nihai bir karar vermediler. NATO olarak siyasi diyaloga girmeye hazırız. Ancak Rusya silahlı çatışmayı seçerse de yanıt vermeye hazırız. Yani her iki seçeneğe de hazırız. En iyisi için çok çalışıyoruz" diye konuştu.

"RUSYA, ABD VE NATO MÜTTEFİKLERİ İLE GÖRÜŞMEYE İSTEKLİYDİ"

Stoltenberg, yapılan görüşmelerin ardından NATO ve müttefiklerin tekliflerini Rusya'ya ilettiğini belirterek, "Gördüğümüz, Rusya'nın sürekli bir askeri yığılmasıdır. Tabii bu çok yakından takip ettiğimiz bir şey. Daha fazla asker, daha ağır teçhizat yerleştiriyorlar. Böylece askeri yığınak devam ediyor. Aynı zamanda Rusya bizimle, ABD ve NATO Müttefikleri ile görüşmeye istekliydi. Bu iyi bir işarettir. Aynı odada saatlerce oturduk, Ukrayna ve çevresindeki durumu, hepimiz için güvenlik sonuçlarını ele aldık.

BELARUS: RUSYA'YA DOĞRUDAN SALDIRI OLURSA...

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Belarus Parlamentosunda yaptığı konuşmada, bölgede Rusya ile ABD ve NATO arasında artan askeri gerginliğe dair değerlendirmelerde bulundu.

Bölgede askeri bir çatışma ihtimalinin yalnızca iki durumda gerçekleşeceğine işaret eden Lukaşenko, "Savaş olacak mı olmayacak mı? Evet, olacak ancak sadece iki durumda: Belarus'a doğrudan saldırı yapılırsa, Belarus'a karşı sıcak bir savaş başlatılırsa. İkinci durum, müttefikimiz Rusya doğrudan saldırıya uğrarsa. Belarus da buna katılır ve bunun temeli bizim müttefiklik anlaşmalarımızdır." dedi.

Ülkesine bir saldırı gerçekleştirilmesi halinde "yüz binlerce" Rus askerinin Belarus'a geleceğini ifade eden Lukaşenko, "Batı, Belarus'ta Rus askerinin olup olmayacağı sorusuyla oldukça ilgili. Buna cevap vermek istiyorum. Eğer ülkemize yönelik bir saldırganlık olursa, yüz binlerce Rus askeri vatanımızı yüz binlerce Belaruslu ile birlikte korumak için burada olur." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir