• DOLAR 32.338
  • EURO 35.161
  • ALTIN 2242.495
  • ...
Rusya ile Belarus ortak tatbikat düzenleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya ile yapacakları tatbikatı değerlendiren Lukaşenko, "Ukrayna ile 1500 kilometrelik sınırı sağlama alacak bir grubun hızlı şekilde oluşturulması konusunda çalışıyoruz. Uzun zamandır planladığımız çalışmalarımız, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile geçen yıl üzerinde anlaştığımız tatbikatlara denk geldi." dedi.

Lukaşenko, Belarus Parlamentosunda yaptığı konuşmada, bölgede Rusya ile ABD ve NATO arasında artan askeri gerginliğe dair değerlendirmelerde bulundu.

​Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya'nın saldırıya uğraması halinde Moskova'nın yanında savaşacaklarını açıkladı.

 

Bölgede askeri bir çatışma ihtimalinin yalnızca iki durumda gerçekleşeceğine işaret eden Lukaşenko, "Savaş olacak mı olmayacak mı? Evet, olacak ancak sadece iki durumda: Belarus'a doğrudan saldırı yapılırsa, Belarus'a karşı sıcak bir savaş başlatılırsa. İkinci durum, müttefikimiz Rusya doğrudan saldırıya uğrarsa. Belarus da buna katılır ve bunun temeli bizim müttefiklik anlaşmalarımızdır." ifadelerine yer verdi.

 Lukaşenko,ülkesine bir saldırı gerçekleştirilmesi halinde "yüz binlerce" Rus askerinin Belarus'a geleceğini de ifade etti. (İLKHA)

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir