• DOLAR 32.442
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2443.223
  • ...
UMKE ekibi hasta almaya giderken karlı yolda mahsur kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kentte bir haftadır etkili olan ve bugün de akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen yoğun kar yağışının ardından bazı kırsal mahallerin yolu ulaşıma tamamen kapandı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yollarda 112 ekiplerinin gidemedikleri noktalara Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekipleri gidiyor.

Kar nedeniyle yolu ulaşıma kapanan Yavuzeli ilçesi kırsal Büyükkarakuyu Mahallesinde rahatsızlanan bir vatandaşı almak için bölgeye ambulans çıkarılamayınca devreye Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) girdi.

Hasta vatandaşı almak için kırsal mahalleye gitmeye çalışan UMKE ekibi, yaklaşık bir metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle araçlarıyla birlikte kara saplandı.

Yolda mahsur kalan ekipler durumu merkeze bildirdi. UMKE ekibinin kara saplanması üzerine devreye ikinci ekip girdi. Kent merkezinden yola çıkan ikinci UMKE ekibi, hem meslektaşlarını kurtarmak hem de hasta vatandaşa ulaşmak için yola çıktı.

Bölgeye giden UMKE ekibi, köylülerin de desteğiyle kara saplanan UMKE ekibini traktör yardımıyla saplandığı kardan kurtardı.

UMKE ekipleri ve köylüler daha sonra hasta vatandaşın evine gitti. Burada hasta vatandaşa yerinde müdahalede bulunan UMKE ekipleri, vatandaşı sağlığına kavuşturdu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir