• DOLAR 32.495
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2441.303
  • ...
​Gözlük katkı paylarının 17 yıldır değişmemesi tepki çekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sosyal Güvenlik Kurumu üç yılda bir olmak üzere gözlük çerçeve bedeli olarak 37,80 TL, gözlük camı için ise 10 lira ile 16 lira arasında ödeme yapıyor. Bu rakamlar 17 yıldır hiç değişmedi.

Bu duruma tepki gösteren Kayseri gözlükçü esnafından Kemal Özdemir, SGK'lı birinin ilacının yüzde 90'ının devlet tarafından karşılandığını ancak 3 yılda bir verilen gözlük için katkı payının yüzde 1 oranına bile denk gelmediğini belirtti.

Özdemir, gözlük için ödenen katkı payının çok az olmasından dolayı halk tarafından büyük bir şikâyetin olduğunu vurguladı.

Özdemir, "2005'ten bu yana devlet, gözlük çerçevesine ortalama 37 lira, 11 lira da cama ödeme yapmaktadır. Herhangi bir vatandaş içeri giriyor, bize reçete uzatıyor, ‘devletin verdiği yok mu?’ diyor. Geçen yıl elimizden geldiği kadar düşük maliyetli çerçeveler, düşük camlardan getirip vatandaşa o şekilde hizmet ediyorduk. Şu an biz de bunu gerçekten yapamıyoruz. Çünkü fiyatlar, bu kurlardan dolayı çok yükselmiş durumda. Özellikle marka gözlükler başını aldı gitti.” dedi.

A’dan Z'ye her gözlük markasını bulundurmak zorunda olduklarını belirten Özdemir, SGK'nın gözlük için kendilerine verdiği bütçenin çok az olduğuna dikkat çekti.

Gözlük için verilen katkı paylarının yükselmesini talep eden Özdemir, mevcut katkı payının gözlük camını dahi karşılayamayacak durumda olduğunu ifade etti.

Özdemir, Gözlükçüler Odasından bu konuyla alakalı daha fazla durmaları ve esnaf olarak odalara verdikleri ödeneklerin düşürülmesi çağrısında bulundu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir