• DOLAR 32.489
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.71
  • ...
Gaziantep’te sokak hayvanları için yem ve mama seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kentte etkili olan kar yağışının ardından yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için kentin farklı noktalarına yem ve mama bırakılırken, sokak hayvanları bakım ve tedaviler için de takip ediliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yoğun kar yağışı devam ederken sahipsiz sokak hayvanları için konumlandırdığı 200 besleme noktasına ek olarak şehrin bazı bölgelerine yerleştirdiği kartonların üzerine mama ve su kabı koyarak, hayvanların aç ve susuz kalmasının önüne geçiyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığı’na bağlı personeller şehrin belli başlı noktalarına konumlandırılan 200 besleme noktasına ulaşamayan sokak hayvanları için belirledikleri rotalarda yerleştirdikleri kartonların üzerine mama ve su bırakıyor.

Hayvanların beslenme problemine karşı önlem alınırken, ayrıca soğuk mevsimlerde beslenme sıkıntısı yaşayan kuşlar için de yol kenarlarına yem bırakılıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler, “Vatandaşlarımız, kapılarının önüne bir kap su ve mama koyarak bizlerin bu desteğine ortak olabilir ve dünyayı paylaştığımız hayvanlarımızın aç ve susuz kalmasını önleyebilir.” dedi.

“Sokak hayvanları bakım ve tedaviler için takip ediliyor”

Havanın soğuk olması nedeniyle tedavi edilmek üzere barınaklara getirilen hayvanların deri altına koydukları çip sayesinde düzenli olarak takiplerini yaptıklarını aktaran Özsöyler, “Hayvanlarımızın en ufak bir sağlık problemine kayıtsız kalmayarak şehir genelindeki can dostlarımıza müdahale ediyoruz. Barınaktaki süre zarfında diğer kontrollerini yaptıktan sonra besleme noktalarına yeniden bırakıyoruz.” diye konuştu.

“Hayvan kulübeleri onarılıyor”

Gaziantep’in yoğun kar yağışı uyarısı öncesi ekipleri sokak hayvanları için organize ettiklerini anlatan Özsöyler, “Tedavi, bakım ve 200 besleme noktasında gelişen soğuk hava koşulları nedeniyle hayvan kulübelerindeki onarımlarımızı denetimlerimiz çerçevesinde tamamladık. Bu hassasiyetimize gönüllü hayvan severlerimiz de ortak oldu.” ifadelerini kullandı.

“Yol kenarlarına kuşlar için yem bırakılıyor”

Şehrin anayolları başta olmak üzere şehrin uzak bölgelerindeki yol kenarlarına kuşlar için de yem bıraktıklarını söyleyen Özsöyler, “Doğada kış aylarında kuşlar, yem bulmakta çok önemli sıkıntılar yaşıyor. Soğuk havanın kendini hissettirmesiyle şehre bıraktığımız yem oranlarını da artırdık. Ekiplerimiz, belirlenen güzergahlara kuş yemlerini bırakmayı sürdürüyor.” diye konuştu.

Canlı Hayatını İyileştirme Derneği (CAHİDE) kar ve dondurucu soğukların etkili olduğu kentte yiyecek bulmakta güçlük çeken kedi ve köpekler için yaklaşık 2,5 tona yakın mama ve yemek artığı, kuşlar için ise 5 farklı noktaya 500’er kilo yem dağıttı.

Dernek üyeleri sokak hayvanlarının yoğun yaşam mücadelesi verdiği alanlarda oluşturulan beslenme odaklarına her gün düzenli bir şekilde yiyecek bırakıyor.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, Dülük Baba, Alleben Göleti civarında bulunan kedi ve köpekler, Şehreküstü Meydanı, Kırkayak Parkı, Maarif Kavşağı ve cami avlularında güvercinler için yem atılarak kuşların beslenmesi sağlanıyor.

Gaziantep'in çeşitli noktalarında kedi ve köpekler için yaklaşık 2,5 tona yakın mama ve yemek artığı, kuşlar için ise 5 farklı noktaya 500’er kilo yem dağıtan ve su bırakan dernek görevlilerinin etrafını saran hayvanlar, mutlu oldu.

Açlıktan ve soğuktan perişan haldeki hayvanları besleyen dernek üyeleri, hayvanlar için korunaklı yerlere üşümemeleri için battaniyeler serdi. Hasta ve yavrular da tedavi ve koruma amaçlı derneğin Karakız Barınağı’na alındı.

“Zor günlerde herkesin duyarlı olması gerektiğine inanıyoruz”

Canlı Hayatını İyileştirme Derneği (CAHİDE) Onursal Başkanı Avukat Cengiz Bayram, “Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava sokak hayvanlarını da olumsuz yönde etkiliyor. Zorlu kış koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan can dostlarımızı unutmamalı, onlara sahip çıkmalıyız. Biz, dernek olarak sokak canlarını ücretsiz tedavi etmenin yanı sıra zaten Gaziantep'teki birçok noktaya mama ve su bırakıyorduk. Kar ve soğuk havanın etkili olduğu şu günlerde buna daha çok önem veriyoruz. Karın yolları kapattığı yerlere ulaşmaya çalışırken, bizim de aracımız bozuldu. Ancak yine de farklı bir araç ile onlara ulaşmayı başardık. Diğer yandan kar barınak yolumuzu da kapattı. Araçlarla yolları açtırıp onlara ulaşabildik. Hava şartları gerçekten çok zorluyor. Ancak biz her gün yılmadan düzenli besleme yapmaya devam edeceğiz. Zor günlerde herkesin duyarlı olması gerektiğine inanıyoruz. Bu mücadelemizde isteyenler bize mama göndererek destekte bulunabilirler. Her evde yemek sonrası sofralarda kalanlar oluyor. Ekmekler, yemek artıkları bir kap içinde çevreyi kirletmeyecek şekilde bırakılabilir. Böylece sokaktaki kedi, köpek ve kuşlar aç ve susuz kalmamış olur.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir