• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Filistinli Esir Kadın Açlık Grevine Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Ahlam Et-Temimi, avukatlar aracılığıyla zindandan gönderdiği mektupta maneviyatının çok yüksek olduğunu belirterek, halen Hasharon Cezaevi`nde Siyonist adli suçluların bulunduğu bölümde hücrede tutulduğunu söyledi.

 

FİEM`in haberine göre, mektubunda İsrail yönetiminin kendisine yaptıklarını da anlatan Et-Temimi, "29 Haziran günü avukat ile görüşmek için çıktım. Bana avukatın kim olduğunu söylemediler. Elektronik cihazlarla teftiş ettiler. Daha sonra bölüm sorumlusu çıplak olarak teftiş olmam gerektiğini söyleyince şok oldum. Bu isteği reddedince tüm cezaevinde olağanüstü hal ilan ettiler. Avukatla görüşmek istemediğimi ve koğuşuma geri dönmek istediğimi söyleyince bölüm sorumlusu ve iki kadın gardiyan üzerime çullanıp vurmaya başladı. Ellerimi bağlayıp küçük bir banyoya soktular ve soyup üzerimi aradılar" dedi.

 

Teftişten sonra üzerinde hiçbir şey bulamayan işgalcilerin kendisini Hasharon Cezaevi`nde adli suçluların tutulduğu bölüme naklettiklerini anlatan Et-Temimi, cezaevi idaresine açlık grevine başlayacağını bildirdiğini ve bunun üzerine cezaevindeki askeri mahkemenin kendisine yedi günlük hücre cezası verdiğini söyledi.

 

Sağlık durumunun gün geçtikçe kötüye gittiğini ifade eden Et-Temimi, ağırlığının 55 kiloya düştüğünü ve vücut ateşinin 36 olduğunu, açlık grevinin ilk günlerinde sürekli kustuğunu bildirdi.

 

Filistinli kadın esir, mektubunun sonunda Siyonist işgal yönetimi haklı taleplerini kabul edene kadar açlık grevine devam etmekte kararlı olduğunu bir kez daha ifade etti.

İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir