• DOLAR 32.494
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2420.14
  • ...
Kremlin’in Kuklası Kadırov haddini aştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev/Dış Haberler

Kremlin Kadırov’u silahlandırdı, işkence konusunda eğitti, pozisyonlar, ödüller ve unvanlar verdi, bugüne kadar finanse ederek kendi halkına karşı kullandı. Kendini bir padişah gören Kadırov, hiç bir eleştiriye tahammül edemiyor. Muhalifleri öldüren, işkence eden Kadırov ve yandaşları artık haddini aşmaya başladılar.

Kadırov, 20 Ocak’ta Rusya’nın Nizhny Novgorod'da yaşayan Çeçenistan Yüksek Mahkemesi emekli Eski Yargıcı Saidi Yangulbayev’in evine maskeli güvenlik güçleri göndererek Saidi Yangulbayev’in eşini zorla kaçırttı. Bir gün önce, Kremlin’in Çeçenistan Kuklası Ramazan Kadırov, eski Çeçen yargıç Saydi Yangulbayev'in ailesini gözaltına alınması gereken "teröristlerin suç ortakları" olarak nitelendirmiş ve direniş halinde "yok edin" demişti. Rus yasalara göre Eski Yargıcı Saidi Yangulbayev’in dokunulmazlığı olduğu için 59 yaşındaki eşi Zarema Musayeva eşinin ve kızının önünde dövülerek götürüldü.

ŞEKER HASTASI KADINA İŞKENCE!

Musayeva'nın akrabaları, yaşlı kadının evden dış giyim ve gerekli ilaçlar olmadan alındığını iddia ediyor. Zarema Musayeva şeker hastası ve düzenli insülin iğnelerine ihtiyacı duyduğu ifade ediliyor. Zarema Musayeva’nın kaçırmasının sebebi olarak muhalefet hareketi 1ADAT gösteriliyor. Bu hareketinin bazı materyalleri Aralık 2021'de aşırılıkçı olarak kabul edildi ve Kasım ayında Roskomnadzor onunla ilgili birkaç kaynağı engelledi. Çeçen yetkililer, Yangulbayev'in oğullarını hareketin kurucuları olarak görüyor.

OĞULLARINI ELE GEÇİRMEK İÇİN ANNELERİNİ KAÇIRDI

Kadırov haddin aşarak kendisini eleştiren Saydi Yangulbayev’in oğullarını ele geçirmek için annesini kaçırdı. Çeçenistan’da Kadırov’un adamları ise Saydi Yangulbaye’in oğullarına “erkek iseniz annenizi kurtarmaya gelin” çağrılarda bulunuyorlar. Çeçenistan Yüksek Mahkemesi eski hakimi Saydi Yangulbayev ve kızı Aliya Rusya'dan ayrıldı.

KADIROV ÇOK ACIMASIZ VE HADDİNİ AŞAN ADIMLAR ATMAYA BAŞLADI

Bugünlerde bu olaylar yaşanırken Türkiye'de bulunan ve bir blogger olarak yayın yapan Hasan Halitov kendisine Kadırov tarafından kaçırılan kız kardeşinin uygunsuz fotoğraflarının gönderildiğini açıkladı. Son dönemde Kadırov çok acımasız ve haddini aşan adımlar atmaya başladı. Her gün Kadırov’u ve politikalarını eleştiren ve ondan nefret eden insanların çoğaldığını gören Kadırov, artık muhaliflerin annelerine ve kız kardeşlerine ve eşlerine el uzatmaya başladı ve bunu alenen yapması da Kadırov’un çıldırdığı yönde yorumlandı.

Kadırov artık durumu kontrol edemiyor ve Çeçen adetlerine, İslam kanunlarını ve en önemlisi kendisinin hizmet ettiği Rusya yasalarını alenen çiğnemeye başladı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir