• DOLAR 32.484
  • EURO 34.784
  • ALTIN 2472.542
  • ...
Fransa ve İngiltere Ukrayna'daki büyükelçilik personelini çekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna medyası, Fransa'nın, diplomatlarını ve ailelerini Kiev'den tahliye etmeye başladığını bildirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı da sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olası müdahalelerine karşılık, bazı büyükelçilik çalışanları ve ailelerinin Kiev'den tahliye edildiğini bildirdi.

Açıklamada, İngiliz Büyükelçiliğinin açık kalmaya ve önemli çalışmaları yürütmeye devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca İngiliz vatandaşlarının acil durumlar dışında Ukrayna'ya seyahat etmelerinden kaçınmaları tavsiye edildi.

ABD, diplomatların ailelerine ülkeyi terk etmeleri talimatı verdi

ABD Dışişleri Bakanlığı da Kiev'deki Amerikan büyükelçiliği çalışanlarının ailelerine ülkeyi terk etmeleri talimatı verdi. Açıklamada, bazı büyükelçilik personelinin de ülkeyi terk edebilmesine izin verildi.

ABD ayrıca, "artan Rus askeri harekatı tehdidi" nedeniyle vatandaşlarının Ukrayna'ya seyahat etmemelerini, ülkede bulunanların da ülkeden ayrılmalarını tavsiye etti. 

Polonya ve Çek Cumhuriyeti tahliye düşünmüyor

Öte yandan Polonya ve Çek Cumhuriyeti yetkilileri, Ukrayna'daki durumun yakında takip ettiklerini ancak şu an için büyükelçilik personeli ve aileleri tahliye etmeyi düşünmediklerini açıkladı.

Letonya ve Avusturya: gerekirse tahliye işlemleri yaparız

Letonyalı yetkililer ise Ukrayna'daki büyükelçilikleri tam olarak çalışmaya devam ettiğini, gerekirse tahliye işlemlerinin yapılacağını kaydetti.

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, "Tabii ki Kiev'deki büyükelçiliğimizi boşaltma planlarımız var ama şu anda bunları henüz hayata geçirmedik çünkü şu anda oradaki durumu tüm gücümüzle izlememiz gerekiyor. Ancak tehdit veya güvenlik durumu değişirse, o zaman bu adımı atacağız." dedi.

Almanya: Diplomatik varlığımız sürüyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı da Ukrayna'daki diplomatik varlıklarının sürdürdüğünü bildirdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir