• DOLAR 32.204
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2471.313
  • ...
STK'lardan Üniversitede ağaç dikimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağaç dikimine, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Türkiye Yardımseverler Derneği Ağrı Şubesi Başkanı Aydın Kasar, Ağrı Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir, Ağrı Muhtarlar Derneği Başkanı Bedrettin Taştan, Çağdaş Gazeteciler Derneği Ağrı Şubesi Başkanı Hüseyin Bayram, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaattin Aslan, Ağrı Kalkınma Derneği (Ka-Der) Başkanı Ömer Yıldız ve Ağrılı izciler katıldılar.

Bin çam ağacının dikildiği organizasyon öncesinde Ağrılı izciler Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan'a izci şapkası ve fular taktı. Kurulduğu günden buyana Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını ara vermeden sürdürdüklerini söyleyen Prof. Dr. Aslan, "5 yıl gibi kısa bir zamanda 60 bin ağacın olduğu bir kampüs hedefliyoruz. Ağrı'da ki sivil toplum örgütlerinin de bu noktada bizimle olması Ağrı için büyük bir kazanç olacaktır" dedi. Doğaya karşı sorumluluk sahibi olunması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Aslan, doğayı yaşatmak için, doğayı korumanın yetmeyeceğini, doğayı sevmek gerektiğini de söyledi.

Yoğun katılımla gerçekleşen ağaç dikimi etkinliğine Ağrılı izcilerle beraber anasınıfı öğrencileri de yer aldı. Özellikle, Ağrı Halk Eğitim Müdürlüğüne bağlı anasınıfında öğrenim gören Afgan ve İranlı minik öğrenciler ilgi odağı oldu. Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan'ın özel ilgi gösterdiği minikler, öğretmenleri nezaretinde kendilerine verilen çam fidanlarını diktiler. Ağaç dikiminin sona ermesinden sonra etkinliğe katılan tüm öğrencilere Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi tarafından günün anısına çeşitli hediyeler verildi. (Mehmet Çetin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir